foto: Juris Rozenbergs
Kas ir grupas Dzelzs vilks vasaras garša?
Slavenības
2023. gada 12. jūnijs, 16:14

Kas ir grupas Dzelzs vilks vasaras garša?

Reklāmas projekts

Ar tautā iemīļotās grupas Dzelzs vilks mūziķiem Juri Kaukuli un Mārci Judzi Jauns.lv tiekas Grand Hotel Kempinski restorānā un bārā Stage 22, kas ir ideāla vieta, labai atpūtai un sarunām. Mūziķi, degustējot "Schweppes" daudzveidīgos un atspirdzinošos kokteiļus, stāsta par savu vasaras garšu.

“Mēs esam vasaras dzirksteļu šķīlēji”

“Mūsu vasaras garša ir līdzīga kā šajos Schweppes kokteiļos. Tā var būt daudzveidīga, spridzīga un atvēsinoša,” sarunu sāk Kaukulis. “Mums vasara paiet, braucot pa putekļainiem ceļiem, satiekot klausītājus dažnedažādās vietās Latvijā. Mājupceļā piedzīvojam rītus, kad daba mostas jaunai dienai. Šī ir mūsu kā mūziķu privilēģija – redzēt vasaru no šāda rakursa. Sagaidu no vasaras, lai tā būtu silta un nepieviļ. Jaudīgu mēs viņu padarīsim paši! Mēs esam vasaras dzirksteļu šķīrēji,” Juris saka.

foto: Juris Rozenbergs

“"Vasaras festivālu sezona solās būt ļoti karsta. Plānotājs ir pilns, uzstājamies visur kur varam būt, bet ar vasaras garšu uzlādēsimies un šausim ārā rudens tūrē. Mūziķi smeļoties Latvijas vasaras garšu, jau  gatavojas rudens cēlienam, jeb tūrei, kad iecerēta līdz šim vērienīgākā grupas koncertturneja, atzīmējot vairāk kā 30 gadus uz skatuves. Tūres nosaukums Dzelzs vilks. Jauni 30, kas sāksies no 30.septembra grupas mītnes pilsētā Siguldā pirmo reizi piedāvājot arī albumu Jauni vinila plates izdevumā,” plānus tuvākajam laikam ieskicē Juris Kaukulis. Malkojot kokteili, sarunai pievienojas arī Mārcis Judzis, uzsverot –vasaras garšu veido sajūtas, kas asociējas ar karstajām un tveicīgajām vasaras naktīm. “Noteikti vēlos izbaudīt vasaras tropiskās naktis. Nevajag skatīties, kas tā ir par dienu, pirmdiena vai sestdiena. Ja vasarā ir tropiskās naktis, tad tās ir jāizbauda. Piemēram, uztaisot kādu atvēsinošu Schweppes dzērienu, pavadot laiku ar ģimeni vai draugiem. Mums ir tik īsas vasaras, ka tās nudien ir jābauda un jāķer mirkļi!”

foto: Juris Rozenbergs

Taujāts, ko mūziķi vēlas pagūt šajā vasarā, Kaukulis atzīst – neskatoties uz lielo aizņemtību, viņš cer atrast laiku, lai pabūtu kopā ar savu ģimeni. “Piedzīvot ceļojumu, kopā būšanu ar bērniem, ar suņiem mežā, pabūt kopā pie ugunskura. Atrast to aizraujošo momentu kopā būšanai. Latvijā ir daudz skaistu vietu, kur gribas būt.” Savukārt Mārcis teic, ka ļoti vēlas doties laivu braucienā un kādā velobraucienā pie dabas. “Ir tik daudz šo vasaras īpašo sajūtu un garšu! Arī Līgo laiks. Tās ir īpašas garšas – alus un Jāņu siers. Tas viss kopā veido mūsu Latvijas vasaras burvību un vasaras garšas buķeti.”

foto: Juris Rozenbergs

Juris bārmenim palūdz pagatavot vēl vienu Schweppes bezalkoholisko dzērienu un piebilst, ka alkoholiskie kokteiļi ar Schweppes lai paliek citai reizei, jo viņam mājupceļš jāpavada pie auto stūres.

Schweppes rabarberu un džina vasaras kokteilis

Sastāvdaļas

20 ml sausā džina
25 ml rabarbera liķiera (ja nav pieejams, kā alternatīvu var izmantot rabarberu džinu džina un rabarberu liķiera vietā)
Schweppes Tonic
Citrona šķēla dekorēšanai
Ledus

Pagatavošana

Ieliec ledus kubiņus glāzē un ātri samaisi, lai atdzesētu glāzi pirms sastāvdaļu ievietošanas.
Pēc kārtas ielej glāzē sauso džinu un rabarberu liķieri.
Pārlej ar Schweppes Tonic.
Viegli samaisi visas sastāvdaļas.
Dekorē ar citrona šķēli.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām aizliegta.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

foto: Juris Rozenbergs