“Tā ir būšana kopā ar ģimeni”. Riharda Lepera vasaras garša
Slavenības
2023. gada 15. jūnijs, 13:27

“Tā ir būšana kopā ar ģimeni”. Riharda Lepera vasaras garša

Reklāmas projekts

Aktieris un pasākumu vadītājs Rihards Lepers tiekas uz sarunu Grand Hotel Kempinski restorānā un bārā Stage 22, kas ir ne tikai izcila vieta sarunām, bet lieliski piemērota arī skaistu skatu baudīšanai no restorāna terases. Aktieris izvēlas atveldzēties ar kādu no kokteiļiem, kuriem pievienots aromātiskais un dzirkstošais dzēriens Schweppes.

Runājot par savu vasaras garšu, aktieris stāsta, ka pilnīgi noteikti šajā sajūtā ietilpst atpūta un kopā būšana ar ģimeni. 17. martā viņš ar sievu arhitekti Kristu Paulu Leperi sagaidīja pasaulē ienākam savu otro meitiņu. “Mana vasaras garša ir brīvais laiks, jo bieži vien māksliniekiem vasarā ir jāstrādā, tas saistīts ar dažādu āra pasākumu vadīšanu, koncertiem vai filmēšanās projektiem. Man vasaras garša asociējas ar sauli, jūru, vēju un mežiem. Tā ir mūsu vasaras smarža, mūsu jūras piekraste. Palikt teltīs kaut kur piejūras teritorijā... Mana atpūta ir sērfošana un laiks pie jūras,” pastāsta aktieris.

Taujāts, kā atpūtu un brīvā laika plānošanu ietekmējis ģimenes pieaugums, viņš atzīst, ka ar visu tiek galā lieliski. “Mums nekas nav apstājies. Ļoti labi menedžējam laiku. Kopā braucam dažādās ekskursijās. Tas, ka bērni ir mazi, hobijus neaptur. Ja tie ir saistīti ar būšanu pie dabas, tad tā ir tā vieta, kur bērnam ir jābūt. Karstā dienā palikt smacīgā pilsētā un rūkoņā – tas bērnam nav tas labākais, tāpēc, jo tuvāk pie dabas un svaigā gaisā, jo labāk. Tas pastiprina kopā būšanas prieku,” uzsver aktieris. Malkojot dzirkstošo Schweppes kokteili, Lepers atzīst, ka tieši šāds dzēriens ir labākais vasarā – gan sēžot restorāna terasē, gan esot pie dabas kopā ar ģimeni. “Vasarā gribas dzert kaut ko vēsu, vieglu un atsvaidzinošu, bet neko stipri reibinošu. Vasara, ja ir izdevusies, tad tā mazliet ir reibinoša. Ja runājam par vasaras garšu un atspirdzinošu dzērienu, tad auksts Schweppes ir lieliska izvēle. To var pievienot jebkuram kokteilim – gan alkoholiskajam, gan bezalkaholiskajam,” saka aktieris.

Vasarā darāmā Rihardam esot pietiekami. “Šajā vasarā es filmēšos divos kino projektos. Tikko izdevu dziesmu, kas ir himna sērfotājiem. Mana dziesma ir par sauli, jūru un vēju un vasaru. Tur arī ir tā vasaras garša un brīvība. Esmu iedziedājis dziesmu Raimonda Paula un Dzeguzītes albumā, kurā ir dziesmas ar Guntara Rača vārdiem. Mana vasaras garša būs paralēli tiem darbiem, ko daru. Un šī vasara ir pārpilna ar daudziem skaistiem projektiem,” saka aktieris un palūdz bārmenim pagatavot vēl vienu atsvaidzinošo kokteili ar izcilo Schweppes garšu.

Bitter Lemon Schweppes un meloņu kokteilis

Sastāvdaļas

  • 25 ml meloņu liķiera
  • 5 ml degvīna
  • Cukura sīrups
  • Schweppes Bitter Lemon
  • Citrona miziņa
  • Plāna melones šķēle dekorēšanai

Pagatavošana

 1. Ieliec ledus kubiņus glāzē un ātri samaisi, lai atdzesētu glāzi pirms sastāvdaļu ievietošanas. 

 2. Pēc kārtas ielej glāzē meloņu liķieri un degvīnu.

 3. Pievieno pāris piļu cukura sīrupa saldumam.

 4. Pārlej ar Schweppes Bitter Lemon.

 5. Viegli samaisi visas sastāvdaļas.

 6. Saspied citrona miziņu virs kokteiļa, lai iegūtu papildu garšas niansi un smaržu.

 7. Dekorē ar plānu melones šķēli.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.