foto: LETA, Rus.jauns.lv kolāža.
"Ej di***!" Ēriks Stendzenieks publiski "pasūta" krievu valodas pretinieci Liānu Langu
Ēriks Stendzenieks un Liāna Langa.
Trakā pasaule
2023. gada 20. jūnijs, 19:10

"Ej di***!" Ēriks Stendzenieks publiski "pasūta" krievu valodas pretinieci Liānu Langu

Jauns.lv

Reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks mikroblogošanas tīklā "Twitter" asi izteicies par dzejnieci un publicisti Liānu Langu, kura visiem spēkiem cīnās pret krievu valodas lietošanu Latvijas publiskajā telpā.

Langa pirms dažām dienām pauda sašutumu, ka lielveikalā "Rimi" darbinieki savā starpā sarunājušies krieviski.

"Vakar pa ceļam pie Intas Skujenieces biju "Rimi" Salaspilī, tur aiz vairākām letēm bez mazākām bremzēm krieviski sabļaustījās pārdevējas. Atstāja nomācošu iespaidu, radot urlisku vidi. Jums ir kaut kādi uzvedības noteikumi, Rimi? Kāpēc mums Latvijā jājūtas kā paRašā?" sašutusi bija Langa.

"Cilvēki sava starpā sazinās savā valodā? Ko Tu gribi, lai RIMI dara? Tu absolūti ne ar ko neatšķiries no vissūdīgākajos padomijas gados piedzīvotās etniskās diskriminācijas faniem. Varbūt pieturies ja ne pie LTV7 un LR4 kritizēšanas, tad vismaz pie ēdienkartēm. Ej dirst, Liāna," uzrakstīja Stendzenieks.

Pēc tam viņam nācās saskarties ar kritikas vilni komentāros:

"Stendzenieka kungs nekad nav izcēlies ar kultūras cilvēka leksikonu, bet runāt tā par sievieti publiskajā telpā ir vīrieša necienīga rīcība. Varbūt tomēr saņemiet drosmi un goda paliekas un publiski atvainojieties Langas kundzei."

"Pieaugušie cilvēki tā publiski nerunā, īpaši sievietei un vēl jo vairāk tam, kas nodarbojas ar latviešu valodu!"

"Rupji, Ērik, rupji."

Tomēr daži izteikuši citu viedokli:

"Rodas iespaids, ka tantei trūkst uzmanības no apkārtējo puses – viņa visiem spēkiem cenšas to kompensēt."

"Nu, ja daži cilvēki runātu citā valodā, piemēram, itāļu valodā, viņa pat neko neteiktu.:

"Es esmu šokā, ka cilvēki apsūdz valodu par to, kas šodien notiek... Mums ir daudznacionāla valsts, kas tur slikts? Dažādu tautību cilvēki izvēlas mūsu valsti, lai mācītos, strādātu, dzemdētu, maksātu nodokļus Latvijā! Kādai sirdsapziņai jābūt, lai liegtu kādam runāt dzimtajā valodā?!"