foto: Latvijas Džudo federācija
Gunārs Ķirsons aizbrauc uz pasaules čempionātu džudo, taču zaudē jau pirmajā cīņā
Gunārs Ķirsons un Latvijas džudistu ilggadējais treneris Oļegs Baskins īsi pirms starta pasaules čempionātā.
Slavenības
2023. gada 15. novembris, 06:44

Gunārs Ķirsons aizbrauc uz pasaules čempionātu džudo, taču zaudē jau pirmajā cīņā

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Oktobra beigās uz Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētu Abū Dabī devās Latvijas džudisti, lai piedalītos pasaules čempionātā veterāniem, un starp braucējiem bija arī ēdināšanas uzņēmuma "Lido" līdzīpašnieks Gunārs Ķirsons.

Ķirsons ir ne tikai trīskārtējs Latvijas čempions sambo, bet savulaik arī ieguvis melno jostu džudo. Kā pats ne reizi izteicies, tad bijis pasaules līmeņa sportists, taču emocijas nav ļāvušas sasniegt augstus rezultātus – pirms sacensībām Ķirsons pārlieku nervozējis un bija jau “sadedzis” bez cīņas. Tāpēc Ķirsons sportista karjeru pameta, taču, kļūstot par uzņēmēju, par džudo neaizmirsa – pirms 17 gadiem viņš nodibināja džudo klubu "Lido", vēlāk tika ievēlēts arī par Latvijas Džudo federācijas valdes priekšsēdētāju.

Kā šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns", ttagad, 72 gadu vecumā, Gunārs Ķirsons devās uz Abū Dabī, kur pasaules čempionātā džudo veterāniem piedalījās gandrīz 1000 džudistu no 63 pasaules valstīm. Diemžēl svara kategorijā līdz 73 kilogramiem Ķirsons jau pirmajā cīņā zaudēja Francijas veterānam Hubertam Botaci, kurš vēlāk kļuva par bronzas medaļnieku. Turklāt Ķirsonam nepaveicās ar izlozi, jo viņš trāpījās tajā “zarā”, kurā zaudētājiem bija liegta iespēja pacīnīties gandarījuma cīņās.

Līdz ar to Ķirsonam dalība pasaules čempionātā visai ātri beidzās, taču Latvijas delegācija tik un tā mājās atgriezās ar medaļu, jo Jekaterina Krauze svara kategorijā līdz 63 kilogramiem izcīnīja zelta medaļu, savukārt Sandra Barbaka pasaules čempionātā veterāniem ierindojās ceturtajā vietā.

Gunāra Ķirsona lauku mājas

Uzņēmēja Gunāra Ķirsona lauku mājas.

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!