foto: ekrānuzņēmums no Youtube.com
"Cik Maskavā ir Raiņa pieminekļu?" Laima Vaikule izskaidro, kāpēc Latvijā nevajag pieminekli Puškinam
Slavenības
2023. gada 17. decembris, 12:55

"Cik Maskavā ir Raiņa pieminekļu?" Laima Vaikule izskaidro, kāpēc Latvijā nevajag pieminekli Puškinam

Jauns.lv

"Puškins taču latviski nerakstīja!" uz jautājumu par Puškina pieminekļa aizvākšanu un liceja pārdēvēšanu Rīgā dziedātāja Laima Vaikule sacīja kanāla "И грянул Грэм" ēterā.

Laima Vaikule sniegusi interviju kanālam "И грянул Грэм", kurā atbildējusi uz dažādiem jautājumiem, tostarp saistībā ar krievu dzejnieka Aleksandra Puškina pieminekļa aizvākšanu Rīgā un viņa vārdā nosauktā prestižā liceja pārdēvēšanu par Johana Kristofa Broces liceju. Kāds klausītājs piezvanījis uz kanāla ēteru un uzdevis jautājumu - vai latvieši šajā ziņā nav pārcentušies?

"Puškins taču latviski nerakstīja," atbildēja Laima Vaikule un piebilda: "Kāda kuram daļa, ko mēs darām Latvijā? Ko gribam, to arī darām, saprotiet. Vai Maskavā ir daudz pieminekļu Rainim? Neviens nebrīnās, ka tādu nav."

Vaikule arī izskaidroja, ka viņa ir pret tādu pieminekļu nojaukšanu, kuriem ir arhitektoniska un mākslinieciska vērtība. "Man tie netraucē, bet es biju ļoti priecīga, kad aizvāca pieminekli Ļeņinam. Esmu laimīga, ka sākās pārbūve ("perestroika") un viss nostājās savās vietās," uzsvēra dziedātāja.

Video - Laima Vaikule atbild uz jautājumu par Puškina pieminekli (sākot no 12.18 min; krievu val.)