foto: Publicitātes foto
Asa sižeta filma “Pilsoņu karš” pārspēj studijas rekordu
Kino
2024. gada 18. aprīlis, 06:00

Asa sižeta filma “Pilsoņu karš” pārspēj studijas rekordu

Reklāmas projekts

Režisora Aleksa Gārlenda provokatīvā filma “Pilsoņu karš” savā pirmajā nedēļas nogalē Ziemeļamerikas kinoteātros nopelnīja 25,7 miljonus dolāru. Tā ir pirmā studijas A24 filma, kura iekļuvusi Ziemeļamerikas filmu topa pirmajā vietā, labojot nedēļas nogales kases rekordu. Līdzās tam, “Pilsoņu karš” uz doto brīdi ir arī ir kļuvusi par šī gada labāko startu filmai ar pieaugušo “R” vecuma ierobežojumu.

Tika prognozēts, ka “Pilsoņu karš” pirmās nedēļas nogales kases ieņēmumi būs no 15 līdz 20 miljoniem dolāru un ar šo rezultātu jau būtu pieticis, lai apsteigtu 2018. gada mistisko trilleri “Reinkarnācija” (“Hereditary”), kura bija nokļuvusi Ziemeļamerikas topa ceturtajā vietā ar nopelnītajiem 13,6 miljoniem dolāru un līdz šim tika uzskatīta kā studijas A24 veiksmīgākā debija.

Filmas “Pilsoņu karš” darbība risinās netālā nākotnē Amerikā, kura ir sadalījusies vairākās pilsoņu karā iesaistītās frakcijās. Rietumu Spēki un bruņota štatu alianse, kuras saceļas pret federālo valdību, ir dažu dienu attālumā no tā, lai piespiestu galvaspilsētu kapitulēt. Cerībā iegūt pēdējo interviju ar kādreizējo Amerikas Savienoto Valstu prezidentu, Lī (aktrise Kirstena Dansta) - fotogrāfs, kura ir guvusi pieredzi ar darbu karstajos punktos visā pasaulē, kopā ar žurnālistu grupu dodas uz Balto namu.

Asa sižeta filma “Pilsoņu karš”

gallery icon

Studijai A24 ir izmaksājusi 50 miljonus dolāru, un līdz ar to tā ir kļuvusi par studijas visdārgāko projektu. Režisoram un scenārija autoram Aleksam Gārlandam ir izdevies radīt lielisku stāstu, kurš balansē starp mākslu, politisko drāmu un fantastiku, kurš vienlaikus satrauc, dod vielu pārdomām un pat šķeļ kinoskatītājus. Studija A24 jau bija pārdevusi tiesības ārvalstu tirgiem pat pirms filmas parādīšanās Ziemeļamerikā.

Savu pirmo nedēļas nogali filma “Pilsoņu karš” ir aizvadījusi arī Latvijas kinoteātros, un diskusijas soctīklos par tikko redzēto aizsākās jau pēc filmas īpašajiem seansiem 11. aprīļa vakarā. Kinoskatītāji atzīmēja filmas izcilo tehnisko pusi, nosaucot to par ļoti svarīgu, aktuālu un pat zināmā mērā biedējošu, kurā ir ļoti augsts spriedzes līmenis. Filmu ir jāuztver ne kā kara filmu, bet kā stāstu par mūsdienu cilvēkiem, cerot, ka filmā rādītie notikumi nekad nepiepildīsies.

Filma “Pilsoņu karš” šobrīd ir skatāma Latvijas kinoteātros.

Treileris: