foto: no privātā arhīva
Drāma pašmāju slavenību friziera ģimenē - pēc šķiršanās sieva liedz tikties ar dēlu
Kristaps Slakters-Zvejsalnieks un Alise Zvejsalniece ilgus gadus Latvijas skaistumkopšanas aprindās bija nešķirams tandēms. Nu abi ir pašķīrušies, sadalījuši ietekmes sfēras biznesā, vienīgi nevar vēl vienoties par abu kopīgā dēla audzināšanu.
Slavenības
2024. gada 20. aprīlis, 06:22

Drāma pašmāju slavenību friziera ģimenē - pēc šķiršanās sieva liedz tikties ar dēlu

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Pašmāju slavenību frizieris Kristaps Slakters-Zvejsalnieks pēc šķiršanās no sievas Alises nu nespēj ar viņu vienoties par abu laulībā dzimušā dēla Teodora satikšanu. Kristapam, ko sieva savu vecāku ietekmē esot “padarījusi par varmāku”, ir liegums tikties ar dēlu, bet Alise saka - bijušais vīrs “normālā ceļā” vienoties negribot.

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", vairāk nekā 20 gadu laikā Kristaps Slakters-Zvejsalnieks savā friziera profesijā sasniedzis lielu atpazīstamību, esot veidojis matus pasaulslavenām zvaigznēm Ņujorkas modes nedēļā, trīspadsmit gadu arī māca topošos frizierus un bārddziņus. Par viņa talantu un meistarību friziermākslā atzinīgi izteikušies daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki – dziedātāji, aktieri, uzņēmēji, kas jau daudzus gadus savus matus uztic veidot tikai Kristapam.

No malas likās paraugpāris

Ar savu nākamo sievu Kristaps tuvāk iepazinās, kad Alise bija atnākusi apskatīties, kā tad izskatās tas “trakais frizieris”, kas izbalinājis viņas tēvam uzņēmējam Guntaram Zvejsalniekam matus. Tad arī sākās abu draudzība, kas pārauga mīlestībā. Kristaps, sniedzot intervijas, vienmēr ļoti lepojās ar sievu. Stāstīja, ka viņam ir ļoti paveicies ar savas dzīves sievieti, un sauca viņu par savu rozi. Abi kopā apmeklēja saviesīgus pasākumus, modes skates un devās eksotiskos ceļojumos. Skatoties no malas, likās, ka viņi ir paraugpāris un tieši šādām ir jābūt ideālām attiecībām. Turklāt pāri saistīja ne tikai laulības dzīve, abi darbojās skaistumkopšanas industrijā un savā ģimenes biznesā.

Kristapa ietekmē Alise pievērsās friziermākslai, abiem bija kopīgs bizness Īrijā, pēcāk tādu izveidoja arī Latvijā. Alise krāsoja matus, bet Kristaps grieza un veidoja frizūras. Skaistumkopšanas salonu "House of Hair" Mārupē viņi radīja ar Alises vecāku finansiālu atbalstu, septiņu gadu laikā abu vadītais salons kļuva par sabiedrībā atpazīstamu cilvēku iecienītu vizuālo pārvērtību vietu. Alise organizēja darbinieku algu izmaksas un apmaksāja rēķinus, bet Kristaps gan veidoja un grieza matus, gan mācīja jaunos friziermeistarus.

Izveidojuši kopīgu biznesu, abi tika arī pie mantinieka. Kristaps intervijās ir stāstījis, ka viņam ar sievu ceļš pie sava pirmā bērniņa bijis ļoti ilgs. Desmit gadus abi ļoti vēlējušies bērnu. Pāra lolotais sapnis beidzot piepildījās – viņi kļuva par Teodora vecākiem. Kristaps bija ārkārtīgi laimīgs, ka sieva viņam dāvājusi dēlu. Viņš burtiski no laimes staroja un stāstīja, ka viņa dzīvē sieva un dēls ir svarīgākais un lielākais projekts. Arī daudzas slavenības iepazinušas Kristapa un Alises atvasīti, jo Teodors bieži vien bija sastopams kopā ar vecākiem frizētavā.

Bizness izput

Šogad janvārī pēkšņi parādījās ziņas, ka Kristapam Mārupē īrētā skaistumkopšanas salona telpu īpašnieki uzteikuši līgumu. Frizieris televīzijas sižetā stāstīja, ka ēka pieder viņa sievas vecākiem, kas nolēmuši Kristapu izlikt no telpām. Jāizvācas bija divu nedēļu laikā. “Mani izmeta no salona. Visi pārējie darbinieki varēja palikt tur strādāt. Jā, sievas vecāki mūs savulaik atbalstīja, iedeva naudu, lai varam salonu uzcelt. Bet arī es esmu piedalījies tā izveidē un jau pa šiem gadiem visu esmu izmaksājis, un nu mani izmet ārā, pasakot, lai pazūdu,” sūrojas Kristaps, piebilstot: “Firmu viņi bija izsaimniekojuši un tad pārrakstīja uz mani, cerībā, ka es bankrotēšu. Bet, kā redzat, es joprojām esmu dzīvs!” Tagad viņš sev izveidojis jaunu salonu turpat netālu. “Mans dzīves moto ir nemainīgs: “Panki nemirst!”,” piebilst Kristaps, kas dzelžaini ir apņēmies darboties savā jomā tikpat enerģiski kā līdz šim.

No mīlestības līdz naidam ir tikai viens solis

Tā nu ar šo ziņu, ka Kristaps padzīts no Mārupes salona, klajā nāca arī vēsts, ka viņš ar sievu ir pašķīries. Bet aizvadītajā mēnesī Kristaps soctīklos publiskoja smeldzīgu ierakstu: “Jau 3 mēnešus neesmu redzējis un dzirdējis savu dēlu Teodoru! Teodoram ir atņemts pilna laika tēvs...” Kristaps metās lūgt saviem sekotājiem uzrakstīt viņam raksturojumu, kas, visticamāk, viņaprāt, noderēs tiesā. Tiesas darbus esot sākusi Alise, bet Kristaps pauž, ka “policija no viņa nepieņemot iesniegumus”.

Kristaps uz jautājumu, kas tik pēkšņi notika ar šķietamo paraugpāri, teic, ka 40 gadu vecumā ir sapratis, ka no mīlestības līdz naidam ir tikai viens solis. Viņš esot ļoti centies darīt sievu laimīgu, bet acīmredzot neizdevās. Kad iestājusies krīze attiecībās, pārvarēt to nav bijis iespējams. “Un tad sievas ģimene mani padarīja par vainīgu itin visā, un tā arī viss sākās,” sūdzas Kristaps, kas turklāt ir pārliecināts – Alise dēlam ar tēti tikties neļaujot ģimenes ietekmē. “Es tur esmu uztaisīts par varmāku, man tagad ir liegums tikties ar dēlu,” bilst frizieris, paužot: “Kas tā ir par varmācību pret manu bērnu!”

“Tiesa nolēma, ka es drīkstu ar bērnu vismaz sazvanīties, bet arī to man neļauj. Tad es uzrakstīju bērnudārzam, ka varbūt varu sazvanīties ar dēlu, kad viņš ir bērnudārzā, bet iestādes direktore uzrakstīja policijā iesniegumu, ka es esmu izteicis draudus. Tieši tāpēc jau arī es sāku šo savu sāpi izkliegt sociālajos tīklos, un es par to runāšu publiski, jo tā nav patiesība par mani. Ja reiz es būtu nepareizs, tad klusētu,” tā Kristaps un piebilst: “Es jau darītu visu, iespējams, arī domātu par laulības glābšanu, bet man taču ir tiesas liegums viņai tuvoties. Esmu padarīts par varmāku, tiesā par mani pasaka, ka esmu slikts tēvs, vecie darbinieki apgalvo, ka es bērnu esmu atstājis novārtā un nedevis viņam ēst. Nu pasakiet, kā cilvēki var būt tik zemiski?! Tas ļaunums ir neizmērāms.”

Savukārt Alise Zvejsalniece, žurnāla "Kas Jauns" uzrunāta, uzsver – laikā, kamēr norit vairāki tiesas procesi, viņa nevar situāciju komentēt. Viņa arī piebilst, ka nav prātīgi par to runāt publiskajā telpā, jo bērns izaugs un izlasīs visus ierakstus. “Par to publiski runāt nepiedienas. Visa tā publiskā apspriešana ir pilnīgi lieka, jo mēs savā starpā varam vienoties pilnīgi citos ceļos un ar citām metodēm. Bet viņš negrib vienoties legālā, normālā, cilvēkiem saprotamā veidā,” savu viedokli pauž Zvejsalniece.