foto: Vida Press
Kristena Stjuarte uzskata, ka Latvijā “kinokultūra tikai dzimst”
Kristena Stjuarte.
Slavenības
2024. gada 10. maijs, 07:03

Kristena Stjuarte uzskata, ka Latvijā “kinokultūra tikai dzimst”

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Holivudas aktrise Kristena Stjuarte (34) nolēmusi distancēties no Holivudas, lai strādātu pie sava pirmā režijas projekta – Lidijas Juknavičas memuāru “Ūdens hronoloģija” (“The Chronology of Water”) ekranizācijas. Kā zināms, savu debiju viņa iecerējusi filmēt Latvijā.

Intervijā izdevumam “Net-a-Porter” aktrise pastāstījusi, ka nolēmusi atteikties no darba iespējām Losandželosā, ASV, un tā vietā plāno pārcelties uz Latviju un strādāt tur pie savas biogrāfiskās drāmas, kurā galveno lomu atveidos aktrise Imodžena Putsa. Kristena apgalvo, ka šo lēmumu noteikusi viņas tieksme pēc “radošās brīvības”.

“Tur kino kultūra tikai dzimst. Es pilnībā piekrītu tam, kā mēs veidojam filmas šeit, ASV, bet man bija vajadzīga zināma radikāla nošķirtība. Es vēl neesmu režisore. Man jāuzņem studentu filma. Es to šeit nevaru izdarīt,” paziņojusi  aktrise. Dažādās vietās Latvijā taps ainas, kas atspoguļos notikumus Ņujorkā, Sandjego, Floridā un Klusā okeāna Ziemeļrietumu piekrastē.

Aktrises Kristenas Stjuartes stils - no ikdienas vienkāršības līdz sarkanā paklāja glamūram

gallery icon

Stāstot par to, kādā stadijā šobrīd ir viņas topošais projekts, Kristena Stjuarte atklāja, ka intervijas sniegšanas laikā viņai bija atlikušas divas nedēļas miera jeb “maigu sagatavošanās darbu”, lai tūlīt pēc tam jau mestos aktīvā darbā pie “Ūdens hronoloģijas” filmēšanas. Jaunā projekta izdošanas datums vēl nav apspriests. Savukārt Stjuarte jau paziņojusi, ka pati savā aktrises karjerā ieturēs pauzi un nefilmēsies, līdz nebūs pabeigusi darbu pie sava debijas darba režijā.

Šā gada februārī plašsaziņas līdzekļos un soctīklos izplatījās ziņa par to, ka Holivudas sāgas “Krēsla” zvaigzne Kristena Stjuarte viesojusies Latvijā un pusdienojusi Ikšķilē esošajā restorānā “Brandīns”. Izskanēja baumas, ka zvaigzne, iespējams, meklē piemērotas vietas savas nākamās filmas uzņemšanai. Jau martā Kristena apstiprināja to pati, viesojoties šovā pie Stīvena Kolberta “The Late Show with Stephen Colbert”. “Mēs filmēsim Latvijā,” tiešajā ēterā, stāstot par projektu, apliecināja Stjuarte.