Tikai pārdesmit uzticīgākie fani Rīgā sagaidīja Eiropas kino zvaigznes. FOTO
Spītējot lietum, pārdesmit interesentu novēroja, kas par ciemiņiem pa sarkano paklāju ierodas uz 27. Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremoniju.
Slavenības
2014. gada 14. decembris, 19:36

Tikai pārdesmit uzticīgākie fani Rīgā sagaidīja Eiropas kino zvaigznes. FOTO

Jauns.lv

Sestdien, 13. decembrī Latvijas Nacionālā opera kļuva par Eiropas kino ļaužu centrālo pulcēšanās vietu, jo te norisinājās 27. Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija. Vērienīgo pasākumu otrpus norobežojumam vēroja daži desmiti interesentu.

Apbruņojušies ar fotoaparātiem un silti saģērbušies, ļaudis gaidīja ierodamies Eiropā atzītus aktierus un režisorus. Savus favorītus skatītāji uzņēma ar skaļām ovācijām un aplausiem. Laika apstākļi gan viesus un fanus nelutināja, jo ik pa brīdim lija lietus. Dažas dāmas, bija nodrošinājušās ar lietussargiem, savukārt citas, ejot pa sarkano paklāju frizūru sargāja uz galvas turot rokassomiņas.

Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremoniju apmeklēja arī lūgtie Latvijas viesi. Ceremoniju vērot ieradās Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš, Dailes teātra aktrise Kristīne Nevarauska, TV raidījuma „Dzīvīte” vadītāja Zane Vaļicka ar vīru Gundaru Pētersonu, aktieris Mārtiņš Vilsons ar sievu Zani Vilsoni un citi. Lūgto viesu vidū bija arī politiķi Solvita Āboltiņa ar vīru Jāni Āboltiņu, Raivis Dzintars ar sievu, bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis ar kundzi Ilzi Pētersoni-Godmani, bijusī Latvijas kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende ar kungu un citi. Pie sarkanā paklāja tika pievests arī eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu. Spītējot lietum, daudzas dāmas bija saposušās glaunos kažokos, taču citas izvēlējās arī plānāku un vienkāršāku apģērbu operas nama apmeklējumam.

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica, Mārtiņš Ziders