Intervijas
2021. gada 5. marts, 05:46

Liene Greifāne: "Man tas sāpēja ļoti daudzus gadus"

Žurnāls "OK!"

Liene Greifāne teikusi ardievas mūzikai un nu jau oficiāli var sevi saukt par režisori. Jūnijā noslēdzas viņas studijas Viskrievijas Valsts kinematogrāfijas institūtā (VGIK), bet Lienes kursa darbs – īsfilma "Dimovs" – jau saņēmis Losandželosas, Florences un citu prestižu kinofestivālu apbalvojumus. Žurnāla OK! jaunajā numurā viņa atklāti stāsta, kāpēc nolēmusi mainīt profesiju un kāds bijis šis ceļš.

„Man tas sāpēja ļoti daudzus gadus. Tā sajūta, ka neesi līdz galam “savā tusiņā” arī starp mūziķiem. Viņiem tur sava ballīte, kas tad tā Candy? Protams, bija sāpīgi, kad pasaka – ar viņu grūti strādāt. Nez kāpēc? Vienmēr darbam esmu piegājusi profesionāli un prasīju to arī no pārējiem. Kad pasaka, ka tavas dziesmas vairs neņems, jo tu esi pārskrējis celiņu Guntaram Račam...

Tas arī bija iemesls, kādēļ aizgāju no mūzikas, jo jaunais albums nevienam nebija vajadzīgs. Esmu gatava no sirds darīt to, kas man patīk, bet ja nevienam to nevajag, kāpēc man ieguldīties un rakstīt dziesmas? Tad labāk dziedu mājās un jūtos labi. Vienmēr jau redzi tieši negatīvismu, jo tas ir skaļāks. Es to pārdzīvoju, sagremoju, izspļāvu un sapratu, ka patiesībā tas nav svarīgi.

Patiesībā labi, ka tā notika, citādi nebūtu radies mērķis braukt prom. Negatīvisms tevi vai nu nogalinās, samīcīs kā pankūku, un tu aizriposi kā sniega bumba, vai arī kļūsi vēl stiprāka, uzvilksi augstpapēžu kurpes, uzkrāsosi sarkanas lūpas un aiziesi taisnu muguru. Tieši tā tas uz mani vienmēr ir darbojies, motivējot mācīties un pilnveidoties,” intervijā saka Liene Greifāne.

Klausoties, ar kādu degsmi viņa runā par savu jauno profesiju, ir skaidrs, ka mēs par viņu dzirdēsim vēl daudz.

Vēl žurnālā:

* ļoti atklāta intervija ar Lindu Curiku un Martu Hercu. Sievietes atzīst, ka dzīvi nācies pagriezt kājām gaisā, gluži vai veicot sociālu pašnāvību. Tas bija laiks, kad viņas no kolēģēm un draudzenēm, kas čalo uz balkona, dzerot vīnu, kļuva par mīļotajām un sāka dzīvot kopā. Tagad viņas ir ģimene, audzina divas meitas un kopā veido slaveno Džemmas Sudrabas podkāstu Starp mums, meitenēm, runājot. Viņām ir laulības gredzeni, bet svētki būs tad, kad Latvijā tiks pieņemts likums, kas atbalstīs visas ģimenes.

* saruna ar Lauru Dennler. Vispirms Laura radīja Ugunsskolu. Bet tagad visa viņas jauda virzīta podkāstam Cilvēkjauda. Tam seko desmitiem tūkstoši cilvēku. Droši var teikt: Laura ir fenomens. Skaista, izglītota, iedvesmojoša sieviete, kura pati sevi sauc par... garlaicīgu cilvēku. Jā, tā viņa dara!

* Intervija ar dokumentālā kino režisoru Ivaru Zviedri. “Vieniem manas filmas liekas marginālas stulbības, citiem – dzīves patiesība,” viņš saka. Vislielāko uzmanību izpelnījies ar purva Intas stāstu Dokumentālistā, viņš atzīst, ka varoņos jāiemīlas un attiecību spektrs ir plašs – no “ar lomiku pa galvu” līdz emocionālai šantāžai. Zviedra kods ir nepalikt mierā, pašlaik top Covidfilma un padomā ir nākamā – par tanti ar šķērēm vēderā.

* Kremļa politikas pretinieka Alekseja Navaļnija eņģeļi. Lai arī centrālā figūra šajos notikumos, kas dažbrīd jau robežojas ar farsu, ir pats Navaļnijs, grūti nepamanīt, ka pat grūtākajos laikos pie viņa pleca, slimības gultas, tiesas zāles vai policijas busiņa ir viņa līdzgaitnieces. Pie viņām notiek kratīšanas, viņas ved uz izolatoriem, aiztur, atlaiž, atkal aiztur, bet viņas nepadodas. Kas viņas ir, šie drosmīgie Navaļnija eņģeļi?

* Leģenda – Leons Briedis. Dzejnieka devums literatūrā ir ļoti iespaidīgs un komentārus neprasa, bet kāds bijis viņa mūžs?

* Jūens Makgregors. Pirms dažiem gadiem nonācis mediju un sabiedrības krustugunīs, laužot savu perfektā vīra un ģimenes tēva tēlu, šķiet, nu skotu aktieris ir atpakaļ zirgā – vētra privātajā dzīvē ir norimusi, rit darbs pie vairāksēriju filmas Halstons, un gaidāma atgriešanās Zvaigžņu karu franšīzē.

* Mazie influenceri. Pieredzē dalās radio balss un TV seja Sanda Dejus, kuras meitai Dārtai izveidots pašai savs konts sociālās saziņas tīklā Instagram.

* Kā ierīkot stilīgu urbāno dārzu? Iesaka vides dekoratore Baiba Prindule-Rence.

* Lienes Dambiņas receptes, kas viņas ģimenē garšo visiem un tiek celtas galdā bieži.

* No Parīzes līdz Milānai jeb modes tendences, kas pamanītas 2021. gada pavasara/vasaras modes nedēļās.

* Eļļu izmantošana skaistumkopšanā. Mīti un patiesības.

Lasi OK! arī digitāli: https://www.zurnali.lv/

foto: Publicitātes foto