Skaistums
2023. gada 22. maijs, 11:39

Izskatā jānovērtē tas, ko devusi daba. Regīnas Razumas sievišķīgā skaistuma un šarma noslēpumi

Jauns.lv

Šodien, 22. maijā, Latvija atvadās no aktrises Regīnas Razumas (1951-2023), kuras pēkšņā nāve satrieca gan tuviniekus un kolēģus, gan aktrises talanta cienītājus. Ilgus gadus Regīna Razuma bija apbrīnas vērts piemērs daudziem, kā būt sievišķīgi viedai, perfektā fiziskajā formā un eleganti izskatīties jebkurā dzīves situācijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aktrise labprāt arī atklāja savus labās pašsajūtas un izskata noslēpumus, žurnālam "OK!" pirms vairākiem gadiem uzsverot, viņasprāt, galvenais ir stalta stāja, veselīgs uzturs un regulāras fiziskās aktivitātes.

Lai sieviete būtu skaista, viņai jānovērtē savs izskats tāds, kādu to devusi daba. Jāapzinās sava skaistuma priekšrocības, lai tās izceltu, un arī trūkumi – lai tos pārvērstu sava skaistuma īpatnībās.

Es pievēršu lielu uzmanību stājai, ir svarīgi, lai mugura būtu taisna, vēders stingrs, pleci nolaisti, skatiens tiešs un atvērts. To man mācīja mamma un vecmāmiņa, pirmkārt, jau ar savu piemēru. Taisna mugura zināmā mērā liecina arī par to, kāda esi – vai māki pastāvēt par sevi. Stāja palīdz sakārtot domas un samazināt bailes, šaubas un mazvērtības kompleksus, kas piemīt visiem. Arī man. Ar iznesīgu un staltu augumu varu pārvarēt iekšējo nedrošību un šaubas.

Allaž elegantā aktrise Regīna Razuma (1951-2023)

gallery icon
67

Aktiera profesija kaut kādā ziņā pieprasa vienmēr būt labā formā, un dažkārt tas ir apgrūtinoši un nogurdinoši. Taču tajā pašā laikā palīdz pārvarēt vienu otru sarežģītu dzīves situāciju. Darbs liek savākties. Dažkārt, esot mājās viena, jūtos ne pārāk labi, esmu sašļukusi, bet, ja kaut kur jādodas, protu sev ar ironiju uzsmaidīt un pierunāt mainīt noskaņojumu, jo galu galā dzīve taču ir skaista. Uzlabosies garastāvoklis, smaidīšu, jo būšu sabiedrībā, kur reprezentēju sevi, un cilvēki gribot negribot man pievērsīs uzmanību, skatīsies uz mani.

Lai gan man nepatīk krāsoties, neeju ārā no mājas, neuzkrāsojusi skropstas. Uz skatuves, protams, ir jāgrimējas piemēroti spēlētajai lomai, bet dzīvē man nepatīk spilgti krāsoties. Manā plauktiņā nav īpaši daudz dekoratīvās kosmētikas. Ir, protams, daži sejas un ķermeņa krēmi ādas mitrināšanai un barošanai. No rītiem seju vienmēr notīru ar ledus gabaliņu – sasaldētu tēju vai ūdeni. Mana iecienītākā ķermeņa skaistumkopšanas procedūra ir duša. Neko vairāk jau nevajag! Tā attīra arī prātu, jo ūdens aizskalo visus dienas iespaidus. Tad labi nāk miegs. Jo viens no svarīgākajiem nosacījumiem, lai cilvēks justos vesels, ir labs miegs. Man patīk gulēt sāls vannā. Tas, kā zināms, uzlabo asinsriti un nomierina nervus.  

Regīnas Razumas (1951-2023) kinolomu kadri

gallery icon
32

Nedomāju, ka visiem būtu jādzīvo pēc vienas receptes. Ir cilvēki, kas nesportojot jūtas brīnišķīgi līdz sirmam vecumam, taču man fiziska kustēšanās ir nepieciešama. Jau no piecu gadu vecuma esmu sākusi nodarboties ar mākslas vingrošanu, pēc tam gāju baletskolā, vēlāk dejoju profesionālā deju ansamblī. Deja un kustība vienmēr ir bijusi manas dzīves  sastāvdaļa. Teātrī man ir lomas, kurās jādejo, tādēļ sevi jāuztur formā.  Stiprinu muguru un vēdera presīti un divas reizes nedēļā dodos uz trenažieru zāli, lai ar fiziski aktīvākiem vingrinājumiem trenētu rokas.

Jo vecāka kļūstu, jo vairāk pārliecinos, ka teiciens „cilvēks ir tas, ko viņš ēd” ir neapšaubāma patiesība. Pašsajūtu tiešām nosaka uzturs. Jau sen atteicos uzturā lietot kartupeļus, jo sapratu – tas ir smags ēdiens, un manam organismam tie neder. Nekad nelietoju saldos, gāzētos, krāsainos dzērienus, to vietā izvēlos ūdeni. Manas brokastis ir diezgan vienkāršas – vienu rītu ēdu auzu biezputru, citu – klijas ar jogurtu, taču ēdienu dažādoju, pievienojot tam sēkliņas, žāvētus augļus vai riekstus un pašas vārītu pīlādžu ievārījumu. Pirms brokastīm veicu ikrīta rituālu – pamodusies turpat nedaudz pavingroju – pastaipos, izkustinu visu ķermeni. Tad vēl no rīta ir jānotīra mēle un jāizdzer glāze ūdens.  

Aktrises Regīnas Razumas (1951-2023) lomas Jaunajā Rīgas teātrī

gallery icon
8

Ir patīkami, kad savā vecumā saņemu komplimentus no vīriešiem. Nekad neesmu centusies slēpt, cik man gadu, jo mani gadi ir mana bagātība, un tikai tas, ko esmu pieredzējusi, tā pa īstam pieder man... Ar izrādi Klusuma skaņas bijām Bāzelē. Reinas upes krastā gaidīju prāmi, prāmi gaidīja arī citi cilvēki, tai skaitā kāds vīrietis. Manīju, ka viņš ir profesionāls fotogrāfs, tāpat arī pa manīju, ka ļoti atturīgi, bet ar interesi mani vēro. Pārbraucot otrā krastā, vīrietis mani uzrunāja. Jautāja, vai drīkstētu mani nofotografēt, jo es šķietot viņam ārkārtīgi skaista un neparasta. Tas ir lielākais kompliments, kādu varu saņemt savā vecumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jauns.lv izsaka līdzjūtību Regīnas Razumas tuviniekiem, kolēģiem un visiem, kam viņa bija svarīga.