foto: Shutterstock
Pierei, vaigiem, sejas ovālam - praktiski padomi, kā novingrot krunciņas no sejas
Skaistums
2024. gada 21. marts, 11:31

Pierei, vaigiem, sejas ovālam - praktiski padomi, kā novingrot krunciņas no sejas

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Ādas tvirtumam un dubultzoda profilaksei palīdz elementāri vingrojumi, kurus veikt katru dienu.

Iesildies! Vispirms dziļa ieelpa caur degunu, lēna un gara izelpa caur muti. Tad dziļi ieelpojiet, aizturiet elpu, izpūtiet gaisu mutē un piepūtiet abus vaigus kā balonu – paturiet un stumdiet gaisu no viena vaiga uz otru, uz priekšu – aiz augšējās un apakšējās lūpas.

Acīm: aizveriet acis. Sataustiet acu dobuma malās bedrītes pie kaula, tajās atrodas aktīvie punkti. Veiciet vieglu masāžu – uzspiediet, skaitiet līdz trīs un lēni atlaidiet.

Pierei: ar abu roku pirkstiem vienlaikus spēcīgi izmasējiet ausis, tad stingri tās satveriet un lēnām pavelciet uz leju, tad uz augšu un atpakaļ, sajūtot, kā nogludinās piere un sejas āda.

Vaigiem: ar labo roku cieši saņemiet kreiso vaigu – īkšķis mutē vaiga iekšpusē, pārējie četri pirksti uz vaiga ārpusē. Pamēģiniet pasmaidīt ar satverto vaigu un vienlaikus ar pirkstiem centieties satvert vaigu ciešāk, lai aizkavētu smaidu. Pēc tam veiciet to pašu ar kreiso roku un labo vaigu.

Lūpām: sakodiet zobus. Lūpas izstiepiet uz priekšu, garas jo garas – kā pirms bučas, tad velciet atpakaļ – kā smaidot.

Zodam un sejas ovālam: izstiepiet zodu uz priekšu, turiet, noskaitiet līdz trīs un atgrieziet zodu sākuma stāvoklī, lēnītēm, nekustinot plecus, pastiepiet zodu pa labi, skaitiet līdz trīs, lēni velciet atpakaļ un tāpat dariet pa kreisi. Lai neveidotos dubultzods, skatienu vienmēr turiet taisni un neturiet galvu noliektu uz leju, piemēram, skatoties televīziju.

Dekoltē un krūšu zonai: izvērsiet rokas elkoņos, salieciet delnas kopā un spēcīgi spiediet vienu pret otru, skaitiet līdz desmit un atbrīvojiet rokas. Tā stiprināsiet krūšu muskulatūru.

Matiem: kustiniet ausis un galvas skalpu, lai veicinātu apasiņošanu. Tā uzlabosiet matu augšanu, ādas elastīgumu. Skalpa kustināšana iedarbinās aktīvos punktus, kas atrodas galvā.

Vai zināt, kā pareizi atskatīties?

Lūk, lielisks vingrinājums, kas uzlabo ķermeņa lokanību.

Apsēdieties taisni uz krēsla ar roku balstiem vai atzveltni. Iztaisnojiet muguru, kājas turiet taisni uz grīdas plecu platumā. Lēnītēm grieziet ķermeņa augšdaļu virs vidukļa uz kreiso pusi, skatieties, lai gurni paliek nekustīgi. Pagrieziet pa kreisi arī galvu, bet labo roku nolieciet uz kreisās kājas augšstilba, savukārt ar kreiso roku turieties pie krēsla roku balsta vai atzveltnes. Centieties pagriezties pēc iespējas tālāk. Noturiet šo pozu 10–30 sekundes, tad lēnītēm griezieties atpakaļ sākuma pozā. Tieši tāpat veiciet vingrinājumu pretējā virzienā. Atkārtojiet šo vingrinājumu katru dienu 3–5 reizes. Pie viena izvingrināsiet arī acis – pagriezienā pacentieties skatīties pēc iespējas tālāk.

Tēmas