foto: AFP/Scanpix
Par nepiedienīga žesta parādīšanu Krištianu Ronaldu varētu tikt deportēts no Saūda Arābijas
"Nassr" uzbrucējs Krištianu Ronaldu žestikulē Saūda Arābijas Pro līgas futbola spēles starp "Al-Hilal" un "Al-Nassr" laikā.
Sporta zvaigznes
2023. gada 21. aprīlis, 10:22

Par nepiedienīga žesta parādīšanu Krištianu Ronaldu varētu tikt deportēts no Saūda Arābijas

Jauns.lv

Pēc tam, kad portugāļu uzbrucējs Krištianu Ronaldu pēc "Al-Nassr" 2:0 zaudējuma pret "Al-Hilal" parādīja aizvainojošu žestu faniem, izskanējis aicinājums izraidīt sportistu no Saūda Arābijas, ziņo ārvalstu medijs “Independent.ie”.

Sociālajos tīklos publicētajā video, šķiet, redzams, kā 38 gadus vecais futbolists, atstājot laukumu, saķer savu “mantību”, reaģējot uz fanu atbalstu viņa ilggadējam konkurentam, Pasaules kausa ieguvējam Lionelam Mesi.

Saūda Arābijas advokāts Noufs bin Ahmeds vēlas, lai Ronaldu par viņa rīcību tiktu bargi sodīts, jo uzskata viņa uzvedību par nepieklājīgu.

"Tas tiek uzskatīts par publisku apkaunošanas noziegumu, un tas ir viens no noziegumiem, kas paredz arestu un deportāciju, ja to izdarījis ārzemnieks," tviterī paziņoja Ahmeds, solot iesniegt sūdzību Saūda Arābijas prokuratūrai par viņa "publiskās nepieklājības noziegumu".

Ronaldu ir izpelnījies arī smagu kritiku no Saūda Arābijas žurnālistiem, un Ozmans Abu Bakrs ierosināja, ka "Al-Nassr" būtu jāpārtrauc 175 miljonu mārciņu vērtais līgums ar sportistu.

Tomēr, kā vēsta spāņu laikraksts “Marca”, “Al-Nassr” avoti aizstāv Ronaldu, apgalvojot, ka viņš šo žestu izdarījis pēc tam, kad "spēles laikā saņēmis sitienu" pa dzimumorgāniem.

Incidents notika pēc Dinko Jeličiča vadītās komandas zaudējuma, kura laikā Ronaldu bija laimīgs, ka nesaņēma sarkano kartīti pēc tam, kad viņš, šķiet, "aizrāvās" ar pretinieku spēlētāju, vēl vairāk zaudēja cīņā par titulu.

Otrajā vietā esošā "Al-Nassr" tagad par trim punktiem atpaliek no līderiem "Al-Ittihad", kuri ir aizvadījuši par spēli vairāk, bet trešajā vietā esošā "Al-Shabab" no viņiem atpaliek par trim punktiem un ir aizvadījusi par spēli vairāk.