Latvijas 3x3 basketbola izlasi Rīgā sagaida neliels atbalstītāju pulks

Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā Pasaules kausā spēlēja Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars, Francis Lācis un Nauris Miezis, pirmdien ...

gallery icon
Basketbols
2023. gada 5. jūnijs, 17:52

Kur ir fani? Bronzas 3x3 basketbola izlasi Rīgā sagaida neliels atbalstītāju pulks

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā Pasaules kausā spēlēja Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars, Francis Lācis un Nauris Miezis, pirmdien, 5. jūnijā, pusdienlaikā ieradās Rīgā.

Latvijas basketbolistus lidostā sagaidīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis, kā arī tuvākie draugi, ģimenes locekļi un mediju pārstāvji.

Kopā ar spēlētājiem ieradās arī treneris Raimonds Feldmanis un fizioterapeits Oskars Urbanovičs.

Jau ziņots, ka Latvija svētdien Vīnē Pasaules kausā 3x3 basketbolā izcīnīja bronzu, izšķirošajā mačā ar 22:12 pārliecinoši uzvarot Brazīliju un nodrošinot vietu 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā. Miezis arī tika iekļauts Pasaules kausa simboliskajā izlasē.

foto: LETA
Komponists Kārlis Lācis (no kreisās) ar dēlu, basketbolistu Hugo Ričardu Lāci svinīgajā pasākumā pie starptautiskās lidostas "Rīga" VIP centra, kur sagaida Latvijas 3x3 basketbola izlasi ar izcīnītajām bronzas medaļām Pasaules kausā Vīnē.

Latvijas vīriešu izlase jūnija vidū piedalīsies Eiropas spēļu turnīrā Krakovā, bet septembra sākumā - Eiropas čempionātā Jeruzalemē.

Savu līdz šim labāko rezultātu Pasaules kausā Latvijas 3x3 basketbolisti sasniedza 2019.gadā, kad Amsterdamā izcīnīja sudraba medaļas. Protams, izcilākais Latvijas 3x3 basketbolistu panākums ir Olimpisko spēļu zelts. 

Pēcspēles intervijā Latvijas Agnis Čavars pēc spēles pateicās visiem faniem par sekošanu un atbalstu un norādīja, ka cer uz sagaidītājiem, kā arī uz brīvdienu, ņemot vērā, ka 3x3 basketbolisti, gluži kā hokejisti ir ieguvuši medaļu.