foto: EPA/Scanpix
Patrīcija Eiduka arī nākamsezon būs "Aker Dahlie" komandas sastāvā
Patrīcija Eiduka pagājušajā sezonā triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā sportistēm līdz 23 gadu vecumam.
Citi sporta veidi
2023. gada 6. jūnijs, 11:24

Patrīcija Eiduka arī nākamsezon būs "Aker Dahlie" komandas sastāvā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka arī nākamajā sezonā būs "Aker Dahlie" komandas sastāvā, vēsta vienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā aprīlī intervijā stāstīja Eiduka, pēc sezonas līgums ar norvēģu komandu beidzās, taču abas puses bija ieinteresētas turpināt sadarbību un tika plānots noslēgt jaunu vienošanos.

Komandas sastāvam, kas tiek gatavots dalībai Pasaules kausā, būs septiņas slēpotājas un septiņi slēpotāji no Norvēģijas, Latvijas, Čehijas, ASV un Lielbritānijas. Sieviešu grupā bez četrām norvēģietēm un Eidukas būs arī pieredzējusī čehiete Kateržina Janatova un labākā ASV U-23 vecuma grupas slēpotāja Sofija Laukli. Vīriešu grupā viens no komandas dalībniekiem arī nākamajā sezonā būs Lielbritānijas vadošais slēpotājs Endrū Masgreivs.

Komanda strādās treneru Hansa Kristiana Stadheima, Justeina Vinjerūes un Trunna Nīstada uzraudzībā.

23 gadus vecā Eiduka, pirmo sezonu startējot šajā komandā, sasniedza savus labākos rezultātus Pasaules kausā, kur uzvarēja U-23 vecuma grupas kopvērtējumā. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausā.

Planīcā aizvadītajā pasaules čempionātā Eiduka individuālajās sacensībās izcīnīja trīs vietas otrajā desmitā - 11. 15 kilometru skiatlonā, 19. desmit kilometros brīvajā stilā un 17. 30 kilometros klasikā.