foto: Paula Čurkste/LETA
Nikolajs Mazurs turpmāk vadīs Lietuvas virslīgas klubu
Latvijas basketbola speciālists Nikolajs Mazurs.
Basketbols
2023. gada 14. jūnijs, 10:24

Nikolajs Mazurs turpmāk vadīs Lietuvas virslīgas klubu

Jauns.lv/LETA

Latviešu treneris Nikolajs Mazurs, kurš pēdējās divas sezonas vadīja Igaunijas klubu "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", kļuvis par galveno treneri Lietuvas Basketbola līgas (LKL) komandā "Šiauliai", otrdien paziņoja Šauļu vienība.

Kluba paziņojumā norādīts, ka vienošanās noslēgta uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu.

"Tas ir pagodinājums būt par daļu no Šauļu kluba un visas Lietuvas basketbola sabiedrības, kurai ir savas tradīcijas. Ceram, ka izmaiņas klubā liks pamatus nākotnei, lai kopīgi sasniegtu mērķus. Mums priekšā ir daudz smaga darba," klubs citē Mazura teikto.

42 gadus vecais speciālists kopš 2021. gada vadīja Tartu komandu, ar kuru kopā divas reizes izcīnīja Igaunijas čempionāta sudraba godalgas, triumfēja Igaunijas kausa izcīņā un sasniedza Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas finālčetrinieka turnīru.

Pirms pārcelšanās uz Igauniju viņš bija galvenais treneris "Ogrē", kā arī karjeras laikā vadījis citas Latvijas vienības un komandas Gruzijā un Krievijā. Tāpat Mazurs strādājis vairākās Latvijas jauniešu izlasēs.

"Šiauliai" aizvadītajā sezonā ar 13 uzvarām 33 spēlēs LKL regulārajā čempionātā ierindojās devītajā pozīcijā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.