foto: Valerio Origo/LiveMedia/Shutterstock/ Vida Press
MXGP posmā Indonēzijā uzvar Fevrs
Francijas motosportists Romēns Fevrs.
Citi sporta veidi
2023. gada 25. jūnijs, 13:15

MXGP posmā Indonēzijā uzvar Fevrs

Jauns.lv/LETA

Francijas motosportists Romēns Fevrs svētdien izcīnīja pirmo vietu pasaules čempionāta Indonēzijas "Grand "Prix" MXGP klasē.

Fevrs pirmajā braucienā bija otrais, bet otrajā bija ātrākais un ar kopā sakrātiem 47 punktiem ieņēma pirmo vietu sezonas desmitajā posmā.

Spānis Horhe Prado pēc pirmās vietas pirmajā braucienā otrajā noslīdēja uz trešo, ierindojās otrajā pozīcijā, bet šveicietis Žeremī Sīvers, braucienos finišējot trešais un otrais, noslēdza labāko trijnieku.

Pēc desmit posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ar 505 punktiem ieņem Prado, otrais ar 404 punktiem ir Fevrs, bet trešajā pozīcijā ar 386 punktiem ierindojas nīderlandietis Džefrijs Herlingss.

Latvijas vadošais motosportists Pauls Jonass, kurš savainojuma dēļ Indonēzijā nestartēja, ar 56 punktiem atrodas 20. vietā, bet Tomass Šileika, kurš startēja vien Ķeguma posmā, ar septiņiem punktiem ir 39 .vietā.

Jonass pirms sezonas septītā posma Francijas "Grand Prix" treniņos savainoja īkšķi, un viņam nācās veikt operāciju, kas liedz piedalīties nākamajās sacensībās. Tiek paredzēts, ka Latvijas sportists varēs atgriezties sacensību apritē, iespējams, jūlija beigās.

Arī nākamais MXGP posms pēc nedēļas norisināsies Indonēzijā.

2022. gada čempionātā uzvarēja slovēnis Tims Gajsers, aiz sevis atstājot šveicieti Žeremī Sīveru un spāni Horhi Prado. Jonass, kurš nestartēja trijos posmos, sezonu noslēdza devītajā pozīcijā.