foto: ZUMAPRESS.com
Latviešu 3x3 basketbolistu pārstāvētā "Beijing" ir izcīna trešo vietu Makao posmā; "Rīga" paliek piektie
Edgars Krūmiņš Makao spēlē pret Toronto komandu.
Basketbols
2023. gada 9. jūlijs, 16:23

Latviešu 3x3 basketbolistu pārstāvētā "Beijing" ir izcīna trešo vietu Makao posmā; "Rīga" paliek piektie

Jauns.lv/LETA

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" svētdien piedzīvoja zaudējumu Makao "Masters" turnīra ceturtdaļfinālā, kamēr latviešu pārstāvētā "Beijing" apstājās pusfinālā.

"Rīga", kas turnīrā izsēta ar trešo numuru, ar rezultātu 20:21 piedzīvoja zaudējumu Serbijas vienībai "Liman" (8.).

Pie rezultāta 19:20 Miroslavs Pašajličs realizēja tālu metienu un "Rīga" jau sāka svinēt uzvaru, taču pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tika konstatēts, ka serbs metiena brīdī uzkāpis uz līnijas, tādējādi Latvijas komanda divu punktu vietā saņēma vienu. "Liman" savā uzbrukumā nodrošināja uzvaru.

Pašajličs bija rezultatīvākais ar septiņiem punktiem, bet Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars guva pa sešiem punktiem.

"Beijing", kas saņēmusi ceturto numuru, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 16:11 pārspēja Lietuvas vienību "Raudondvaris" (2.). Abi Pekinas komandu pārstāvošie latvieši bija uzvaras kaldinātāji - Naurim Miezim bija astoņi punkti, bet Kārlim Lasmanim - seši.

Pusfinālā Pekinas komanda tikās ar "Ub" no Serbijas (1.) un piedzīvoja zaudējumu ar 14:21. Lasmanis guva piecus punktus, bet Miezis - četrus.

Finālā divu Serbijas kvartetu duelī "Ub" ar 21:16 guva virsroku pār "Liman".

C apakšgrupā "Rīga" ar 21:19 uzvarēja Kanādas komandu "Toronto" (11.) un ar 21:19 bija pārāka pār "Futian" (6.) no Ķīnas. 

Savukārt "Beijing" D apakšgrupā ar 20:16 svinēja uzvaru pār Francijas komandu "Marseille" (12.) un ar 21:11 pārspēja "Ulaanbaatar" (5.) no Mongolijas.

Sacensību noslēgumā "Rīga" tika klasificēta piektajā vietā, bet "Beijing" kā trešie.

Atšķirībā no pagājušās sezonas šogad Lasmanis un Miezis pārstāv Ķīnas vienību "Beijing", kas par ceļazīmēm uz Pasaules tūres posmiem cīnās "Challenger" un "Quest" turnīros.