foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: Rolands Šmits Šauļos iedzīvojas nepatīkamā traumā
Neveiksmīga spēles epizode.
Basketbols
2024. gada 14. janvāris, 20:35

VIDEO: Rolands Šmits Šauļos iedzīvojas nepatīkamā traumā

Jauns.lv

Svētdienas vakarā Kauņas "Žalgiris" devās uz Šauļiem, lai "Betsafe-LKL" līgas ietvaros stātos priekšā vietējai "Šiauliai" komandai. Lai arī "Žalgiris" guva stabilu uzvaru, prieku par to aizēno Rolanda Šmita gūtā trauma.

“Žalgiris” uzvarēja “Šiaulai” ar 87:73 (23:26, 29: 13, 17:17 , 18:17), taču pirmajā puslaikā zaudēja Rolandam Šmitam.

Nospēlējis tikai tikai 4 minūtes un 51 sekundi, vienā  no spēles epizodēm cīņā par bumbu zem groza, Rolands Šmits neveiksmīgi piezemējās, pakrita un sāpēs saķēra potīti. Latvijas izlases spēlētājs laukumu bija spiests pamest. Pašlaik nav precīzas informācijas par traumu, taču Lietuvas mediji ziņo, ka pēc sākotnējās apskates cietusi ir Šmita potīte. Pagaidām nav skaidrs, cik ilgi Šmits savainoto spēlētāju sarakstā.

Šmita trauma aizēnoja “Žalgiris” fanu prieku par Butkeviča atgriešanos komandas sastāvā pēc gūtās traumas.

Šauļi maču iesāka labi, pirmajā puslaikā visu laiku atradās priekšā, un vienubrīd viņu pārsvars sasniedza 6 punktus (21:15). Otrajā puslaikā situācija laukumā pilnībā mainījās - tā izskaņā "Žalgiris" aizbēga pat 17 punktu attālumā (50:33). Pēc lielā pārtraukuma "Šiauliai" izdevās samazināt deficītu līdz 6 punktiem (50:56), taču drīz vien “Žalgiris” atguva divciparu pārsvaru. Mača pēdējā ceturtdaļā laukuma saimniekiem neizdevās noorganizēt jaunu spurtu un uzvara tika "Žalgirim".