foto: Paula Čurkste/LETA
Eiropas Paralimpiskās komitejas ģenerālajā asamblejā Latvija aizstāvēs visstingrākās prasības agresorvalstu sportistiem
Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) prezidente Daiga Dadzīte
Citi sporta veidi
2024. gada 16. janvāris, 20:00

Eiropas Paralimpiskās komitejas ģenerālajā asamblejā Latvija aizstāvēs visstingrākās prasības agresorvalstu sportistiem

Jauns.lv/LETA

Martā Rīgā gaidāmajā Eiropas Paralimpiskās komitejas (EPC) ģenerālajā asamblejā Latvija plāno virzīt visstingrāko prasību attiecībā uz agresorvalstu sportistiem. Latvija uzskata — ja Krievijas un Baltkrievijas parasportisti tiek pielaisti 2024.gada Parīzes paralimpiskajām spēlēm, Eiropai vajadzētu boikotēt šo pasākumu, sarunā ar žurnālistiem uzsvēra Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) prezidente Daiga Dadzīte.

Pēc Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) lēmuma pielaist Krievijas un Baltkrievijas sportistus Parīzes paralimpiskajām spēlēm kā neitrālos sportistus, vairākas Eiropas valstis, tostarp - Latvija, vērsās pie EPC ar aicinājumu rīkot ārkārtas ģenerālo asambleju, lai vienotos par tālāko Eiropas valstu rīcību un nostāju šajā jautājumā. Ģenerālā asambleja iecerēta 8.martā Rīgā.

"Mums ir bijušas tikšanās tiešsaistē, kurās izstrādājam priekšlikumus. Tāpat esam saņēmuši arī atbalsta vēstules no ASV un Austrālijas, savukārt Lielbritānija ļoti daudz iegulda darba, pētot juridiskos aspektus. Domāju, ka mēs kā Latvija iesim ar visstingrāko prasību - ja tur ir Krievijas un Baltkrievijas sportisti, tad Eiropai vajadzētu boikotēt spēles. Mums piekrīt apmēram 12 valstis, bet ar pārējiem daudz neesam runājuši," stāstīja Dadzīte.

Septembrī IPC kongresā delegāti nobalsoja, ka agresorvalstu sportisti paralimpiskajās spēlēs varēs piedalīties kā individuāli atlēti zem neitrāla karoga.