Hokejs
2024. gada 24. aprīlis, 13:23

Kas ir briesmīgāk — mest 1 reizi pa pretinieku vārtiem vai ielaist 57? Kuveitas hokeja izlase graujoši zaudē Taizemei

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Diezgan negaidīti sācies Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) organizētais U-18 Āzijas un Okeānijas komandu čempionāts Uzbekistānā, kur atklāšanas spēlē Taizeme ar 57:0 sakāva Kuveitu. Tas ir viens no graujošākajiem rezultātiem IIHF vēsturē.

Turnīrā piedalās Taizeme, Kuveita, Indija, Indonēzija, Irāna, Makao, Malaizija, Mongolija un Apvienotie Arābu Emirāti. Spēle pret Taizemi Kuveitas U-18 izlasei bija debija šajā līmenī, un var droši teikt, ka pirmie plāceņi ir piedeguši ar melniem dūmiem — visā spēlē arābi spēja tikai vienu reizi mest pa pretinieku vārtiem, pretim saņemot 122 metienu lavīnu (to apstiprina IIHF oficiālā statistika)! Taizemietis Natapats Patongs izcēlās ar septiņiem gūtajiem vārtiem, nopelnot 13 rezultativitātes punktus, bet tikpat daudz vārtu guva vēl divi spēlētāji, vēsta "Daily Faceoff".

Taizemes pārliecinošā uzvara nav nekāds pārsteigums, tā izcīnījusi bronzas medaļas pēdējos divos U-18 IIIB divīzijas pasaules čempionātos. Ironiski, ka tās ceļa sākums uz veiksmi bija vēl ērkšķaināks nekā kuveitiešiem — 1998. gadā taizemieši pamanījās ielaist 92 vārtus spēlē pret Dienvidkoreju! Šīs spēles rezultāts 0-92, iespējams, ir visgraujošākā sakāve starptautiskā hokeja vēsturē.

Kā 60 minūšu laikā ir iespējams ielaist 92 vārtus, ja tur atrodas vārtsargs, bet laukumā kaut kur klīst vēl pieci spēlētāji, joprojām ir noslēpums.