Futbols
2024. gada 28. aprīlis, 16:29

Vai spējat noticēt? Leverkūzenes "Bayer" otrreiz pēc kārtas izglābjas pēdējās sekundēs, turpinot ceļu uz Vācijas bundeslīgas rekordu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Leverkūzenes "Bayer", kuru par nespēju izcīnīt Vācijas čempionu titulu ilgstoši dēvēja par "Neverkūzeni" (no angļu valodas vārda "never" — "nekad"), sāk iegūt jaunu iesauku — "Neverlūzere'" (no "loser" — "zaudētājs, neveiksminieks"). Jau otro reizi pēc kārtas "Bayer" izrāva neizšķirtu (2:2) tiesneša pieliktā laika pēdējās sekundēs, šoreiz Vācijas bundeslīgas spēlē pret "Stuttgart", turklāt atspēlējoties no 0:2.

​Leverkūzenes "Bayer" šosezon vairākkārt ir brīnumaini izglābusies no zaudējuma, taču tad, kad viesi 56. minūtē panāca 2:0, šķita, ka kluba veiksmei beidzot ir pienācis gals, un nezaudēto spēļu sērija būs pārtraukta.

Nekā nebija! Vispirms 61. minūtē Amine Adli vienu vārtus atguva, bet 96. minūtē Roberts Andrihs lika "BayArena" uzsprāgt ovācijās — 2:2!

Tādējādi "Bayer" ir pagarinājusi nezaudēto spēļu sēriju jebkādos turnīros līdz 46. Pēdējo reizi "Bayer" zaudēja 2023. gada 27. maijā.

Savu pirmo Vācijas čempionu titulu kluba 120 pastāvēšanas gados "Bayer" bija nodrošinājusi pirms divām nedēļām, pārtraucot Minhenes "Bayern" 11 uzvarēto čempionātu sēriju, bet pirms nedēļas Dortmundē izglābās (1:1) ar Josipa Stanisiča gūtajiem vārtiem tiesneša pieliktajā astotajā minūtē.

Ja "Bayer" spēs bez zaudējumiem noslēgt čempionātu, tā pievienosies tādiem grandiem kā , piemēram, Londonas "Arsenal" (38 spēles 2003./2004. sezona) un Turīnas "Juventus" (38 spēles 2011./2012. sezona), kas ieguva savu valstu čempionu titulu, visu sezonu aizvadot bez zaudējuma rūgtuma. Tā kā atlikušas tikai trīs spēles, un neviens no pretiniekiem nav starp līdervienībām, tas ir pavisam reāli.