foto: Jānis Līgats/Tonybet Virsliga
Latvijas futbola virslīgas komandai "Valmiera" draud trīs punktu zaudēšana
FK "Valmiera" veiksmīgi iesāka šī gada virslīgas sezonu, tomēr tad sekoja problēmas, kas jau tagad iedragājušas vienības pozīciju tabulā.
Futbols
2024. gada 3. maijs, 18:04

Latvijas futbola virslīgas komandai "Valmiera" draud trīs punktu zaudēšana

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Parādos nonākušajai "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas komandai "Valmiera" visdrīzāk tiks atņemti trīs punkti turnīra tabulā, piektdien ziņo tīmekļa vietne Delfi.lv.

Portāls vēsta, ka "Valmierai" pēc neizpildītām saistībām spēkā stāsies Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komitejas 19. aprīļa sēdē noteiktais sods - trīs punktu atņemšana turnīra tabulā.

"Valmieras" prezidents Uldis Pūcītis šonedēļ aģentūrai LETA attiecās komentēt situāciju, aizbildinoties ar to, ka tā ir konfidenciāla informācija.

Delfi.lv ziņo, ka aprīļa vidū informācijas avoti pavēstīja, ka "Valmiera" ilgstoši nemaksā futbolistiem atalgojumu, bet kluba nodokļu parāds ir pārsniedzis 200 000 eiro. Tāpēc Disciplinārlietu komiteja pieņēma lēmumu liegt "Valmierai" veikt futbolistu pārejas, kā arī līdz 30. aprīlim nokārtot parādsaistības.

Tomēr publiski pieejamajā informācijā 30.aprīlī varēja atrast, ka "Valmieras" parāds ir 237 815,99 eiro, bet Delfi.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka Valmieras kluba futbolisti ir apsvēruši iespēju 1. maijā neaizvadīt virslīgas spēli ar "Metta". Spēle notika, futbolistiem dodoties laukumā un tai beidzoties ar rezultātu 1:1. Portāls vēsta, ka futbolistiem daļu no parāda izmaksāja kāda trešā persona.

Parādu dēļ "Valmierai", kas iepriekšējā sezonā virslīgā ieņēma ceturto vietu un ieguva tiesības spēlēt UEFA Konferenču līgas kvalifikācijā, ir apdraudēta dalība UEFA Konferenču līgas turnīrā. Tās vietā šajās sacensībās varētu spēlēt "Liepāja", kura pagājušogad ieņēma piekto vietu, bet pašlaik atrodas tabulas pašā lejā.

LFF Disciplinārlietu komitejas sēde notiks sestdien, liecina LETA rīcībā esošā informācija.

Delfi.lv ziņo, ka nodokļu parādi klubam radušies pēc 23. janvāra, kā arī skaidro, ka UEFA licenču saņēmējus dalībai šīs sezonas Eiropas kausu izcīņās LFF vajadzētu paziņot 10. maijā, LFF Apelāciju padomes lēmumu, ja kāds no pretendentiem ir apstrīdējis sākotnējo lēmumu, - vēlākais 24. maijā, bet trīs dienu laikā līdz 27. maijam klubs drīkst apstrīdēt Apelāciju padomes lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā. "Valmierai" turnīra tabulā šobrīd ir 17 punkti desmit spēlēs un trešā vieta, bet potenciālā Eiropas kausu dalībniece "Liepāja" ar astoņiem punktiem ir pēdējā.