foto: Edijs Pālens/LETA
Lai cerētu uz ceturtdaļfinālu, jāatgūst svaigums pirms spēles ar ASV, uzskata Lauris Dārziņš
Latvijas hokeja izlases galvenā trenera asistents Lauris Dārziņš (pa labi) un izlases spēlētājs Oskars Cibuļskis.
Hokejs
2024. gada 20. maijs, 17:16

Lai cerētu uz ceturtdaļfinālu, jāatgūst svaigums pirms spēles ar ASV, uzskata Lauris Dārziņš

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlasei pirms otrdien paredzētās izšķirošās spēles ar ASV par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ļoti svarīga būs spēlētāju atjaunošanās pēc smagā mača ar slovākiem, pirmdien pēc komandas kopējās fotografēšanās un treniņa teica valstsvienības treneris Lauris Dārziņš.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti svētdien Ostravā čempionāta sestajā mačā ar 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja slovākus un saglabāja izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. 

Kā atzīmēja treneris, šādas dienas vienmēr ir jautras un labais garastāvoklis jāņem līdzi uz nākamo spēli. "Cerams, ka rīt turpināsim mūsu uzvaru sēriju, lai pēc kāda laika šķirstot šīs dienas fotogrāfijas, mēs atcerētos šo čempionātu arī tādu kā uzvarošu un labu iznākumu," pēc bildēšanās sacīja Dārziņš. "Pēc vakardienas spēles bija visa emociju gamma," maču ar slovākiem atcerējās bijušais izlases uzbrucējs. "Tāpēc jau mēs to hokeju mīlam."

Runājot par nākamajiem pretiniekiem, Dārziņš atzīmēja, ka ASV komanda spēlē ātru hokeju un ļoti būtiska būs Latvijas spēlētāju atjaunošanās, lai varētu turēt līdzi pretinieku tempam. "Tajā pašā laikā mēs uzticamies tam darbam, ko esam ieguldījuši divu mēnešu laikā, gatavojoties šim čempionātam," aģentūrai LETA sacīja treneris. "Protams, amerikāņiem tās sezonas rit ilgāk un viņi gatavojas caur spēlēm. Būs smagi, nenoliedzami. Bet arī viņi nav roboti, bet tikai cilvēki."

Tāpat Dārziņš sacīja, ka šī gada ASV izlasi ar pagājušā gada komandu, kuru izdevās pārspēt cīņā par bronzas godalgām, īsti salīdzināt nevarot, lai gan sastāva komplektācijas principi neatšķiroties. "Ir vairākuma speciālisti, kuri individuāli ir ļoti spēcīgi, tajā pašā laikā viņiem ir enerģijas spēlētāji, kuri spēj izturēt spiedienu, bet vēl skatīsimies nianses," pretiniekus raksturoja Dārziņš. "Kopuma tā bilde ir skaidra un kā pierādīja pagājušais gads, nav nekā neizdarāma."

Tikmēr kāds tieši būs rītdienas Latvijas izlases sastāvs treneris vēl neatklāja, sakot, ka daudz kas būs atkarīgs arī no tā, ko teiks komandas ārsti par spēlētāju veselību, pieminot arī Haraldu Egli, kurš iepriekšējā mačā guva traumu, un vārtsargu Kristeru Gudļevski, kurš mača laikā ar Slovākiju zaudēja septiņus kilogramus svara. "Mēs ar treneriem runājām, ka nebūtu slikti arī treneriem tā zaudēt svaru," ar humoru sacīja Dārziņš, piebilstot, ka "Gudļevskis atdeva sirdi, dvēseli un šajā gadījumā ziedoja arī savu ķermeni".

Latvijas izlasei apakšgrupu turnīrā otrdien plkst.17.20 vēl jātiekas ar ASV hokejistiem un uzvara pamatlaikā ļautu cerēt uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Lai tas notiktu, slovākiem pēdējā mačā pamatlaikā jāzaudē grupas līderiem zviedriem.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionātā pirms mača ar slovākiem Latvijas hokejisti ar 5:4 papildlaikā pieveica Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju, ar 2:0 - Kazahstānas valstsvienību, spēlē ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums, bet pēc tam ar 2:7 zaudēts Zviedrijai.

Ostravas grupā līderi ar 15 punktiem piecos mačos ir zviedri, otro vietu ar 13 punktiem sešās spēlēs ieņem ASV, pa 12 punktiem izcīnījuši Vācijas un Slovākijas hokejisti, Latvijai ir deviņi punkti un piektā pozīcija, Francija piecās spēlēs tikusi pie četriem punktiem, bet tālāk seko Kazahstānas izlase ar trim punktiem sešos mačos un poļi ar vienu punktu.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.