Premjera kandidāts Kučinskis pie prezidenta ierodas sabristās kurpēs. FOTO
Māra Kučinska ceļš uz iespējamo premjera krēslu ir pamatīgi nobārstīts ar sāli - vizītē pie Valsts prezidenta viņš ieradās ļoti nobristās kurpēs.
Sabiedrība
2016. gada 12. janvāris, 16:25

Premjera kandidāts Kučinskis pie prezidenta ierodas sabristās kurpēs. FOTO

Jauns.lv

Zaļo un zemnieku savienības premjera kandidāts Māris Kučinskis otrdien, 12. janvārī, uz tikšanos ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni Melngalvju namā ieradās sniega un sāls notraipītos apavos – ar sālsmaisījuma radītiem baltiem traipiem. Viņa partijas biedriem kurpes gan bija spoži noviksētas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spriežot par valdības veidošanas peripetijām, Kučinskis līdzās stāvošajiem partijas biedriem Armandam Krauzem un Augustam Brigmanim vizuāli patiešām atšķīrās: viņu kurpes bija mirdzoši melnas, bez neviena traipa.

Acīmredzot Kučinskim bijis pamatīgi jābrien līdz Melngalvju namam, un viņa ceļš uz iespējamo premjera krēslu nav vis rozēm kaisīts, bet gan pamatīgi nobārstīts ar sāli. Bet varbūt viņš gribēja pierādīt, ka ir īsts zaļzemnieks, kurš nebaidās ne no lauska, ne no sniega? Atšķirībā no citiem politiķiem, viņam ir arī ko krietni nobristies pa kupenām. Nav jau nekāds rīdzinieks, bet gan īstens provinciālis – valmierietis no Liepājas partijas. Lai apstaigātu visas viņam uzticētās āres, Kučinskim ir pamatīgi ko nobristies. Vai arī Rīgas sētnieki ar mēru Nilu Ušakovu priekšgalā netiek galā ar sniegu pat savā degungalā, jo iepretim Melngalvju namam taču ir Rīgas Rātsnams?

Šajā gadījumā tik tiešām vietā ir teiciens – neskati vīru no cepures. Skati viņu no kurpēm. Lai turpmāk skats būtu pievilcīgāks, Kasjauns.lv atgādina:

Uz ielām kaisītā sāls ne vien kausē sniegu, bet nonāk arī uz apaviem. Izžūstot veidojas balti kristālu plankumi. Tomēr ir daudz sliktāk, ja sāls ieēdas ādas apavu šķiedrās – tad kristāli jau sāk veidoties ādas struktūrā, plēš tās šķiedras, veicina izžūšanu un trauslumu. Āda ar laiku plaisā un lūst. Ja apavus gadījies sabrist, tad pēc iespējas ātrāk sāļais mitrums jānoslauka nost, lai tas nepagūst iesūkties ādā. Izmanto mitru salveti, lupatiņu vai švammi. Var arī ātri noskalot, bet tad momentā apavi jānosusina. Tūlīt pēc tam apavus apstrādā ar lanolīnu saturošu līdzekli. Ļauj tam iesūkties un pēc kāda laika nopucē. Ja pie rokas nav apavu kopšanas līdzekļi, kurpes, piemēram, pirms došanās ārā var iesmērēt ar kūpinātas vistas ādiņu. Apavi būs mirdzoši vairākas dienas un sāļie dubļi pie tiem nelips.


Elmārs Barkāns/Foto: Edijs Pālens/LETA