Aicina pavadīt ceļā uz Ukrainu humāno konvoju
Foto: Facebook/Latvijas ukraiņu konfederācija ВiЧЕ
Sabiedrība
2023. gada 9. marts, 14:21

Aicina pavadīt ceļā uz Ukrainu humāno konvoju

Jauns.lv

Sestdien, 11. martā, plkst. 14.00, Rīgā, laukumā pie Kongresu nama, pilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti piedalīties pasākumā – pavadīt ceļā humanitāro konvoju. Pasākumu organizē Latvijas ukraiņu konfederācija “Viče”.

Uz Ukrainu dosies trīs lieli mikroautobusi, kas piekrauti ar dažādām precēm. Kravā būs pārtika un silti pledi iekšēji pārvietotajiem cilvēkiem, kas bēguši no krievu okupētajām teritorijām. Busi nogādās Ukrainas bruņoto spēku kareivjiem latviešu mednieku dāvinātus konservus un maltīšu komplektus, kas aprīkoti ar pašsasildīšanu – neaizvietojama lieta tiem, kas šobrīd atrodas ierakumos kaujas laukos Bahmutas virzienā.

Ļaudīm, kas mēģina glābties no krievu bumbām Dnipro pilsētas metro tīklā, tiks aizvestas transformējamas gultas.

Uz Ukrainu dodas kārtējā palīdzība no Latvijas

Šodien, 20. februārī, pie Kongresu nama notika humanitārā konvoja pavadīšana uz Ukrainu, kuru organizē Latvijas ukraiņu konfederācija "Viče". Konvojs sastāv ...

gallery icon

Konvojā ir arī vairāki karavīriem paredzēti automobiļi. Bruņoto spēku 14. brigāde (tās sastāvā ir aktieri un mūziķi, kas pametuši skatuvi un devušies karot ar krievu okupantiem) saņems pikapu un snaiperu tēmēkļus. 72. brigādei tiks nosūtīti divi apvidus auto un divi dronu Atlas Pro kompleksi. Šie bezpilota lidaparāti ir iegādāti no pārvirzītajiem līdzekļiem, ko latvieši tika ziedojuši Bairaktar iegādei. Vēl viens pikaps nonāks 36. brigādes jūras kājiniekiem, kuri demonstrēja neticamu vīrišķību un varonību, aizstāvot “Azovstal” rūpnīcu pagaidām okupētajā Mariupolē.

Uz Ukrainu ceļo miljonu vērta medicīnas krava

Biedrība „TEV” ar palīdzības vākšanu Ukrainai nodarbojas jau ilgu laiku. Šorīt brīvprātīgie no Rīgas uz Krievijas kara skarto valsti uzsāka ...

gallery icon

Pasākuma laikā ukrainietes, kas radušas patvērumu Latvijā un pašlaik strādā restorānā “Borščs”, cienās tā apmeklētājus ar šo tradicionālo ukraiņu ēdienu. Tirdzniecībā iegūtie līdzekļi tiks virzīti palīdzībai Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Pasākumā piedalīsies mūziķi Andrejs Osokins, Katrīna Gupalo un Ralfs Eilands. Viņi regulāri ierosina līdzekļu vākšanu dažādiem mērķiem un palīdz komplektēt kravas. Dalību ņems tāpat arī fonda ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, Ukrainas vēstniecība Latvijā, biedrība “Tavi Draugi” un tviterkonvoja (biedrības “Agendum”) pārstāvji.

Pasākums notiks 11. martā, plkst. 14.00, Rīgā, laukumā pie Kongresu nama.