foto: AP/Scanpix
Vāc ziedojumus Kahovkas HES sprādziena radītajos plūdos cietušajiem, viņu evakuācijai un izmitināšanai
Hersonas iedzīvotāja ar sunīšiem applūdušajā mājā pēc krievu okupantu kārtējā vērienīgā terora akta
Sabiedrība
2023. gada 6. jūnijs, 18:24

Vāc ziedojumus Kahovkas HES sprādziena radītajos plūdos cietušajiem, viņu evakuācijai un izmitināšanai

Jauns.lv

Ņemot vērā, ka sprādzienā Ukrainā, Hersonas apgabalā esošā Kahovkas HES ir daļēji iznīcināta, biedrība "Tavi draugi" uzsākusi ziedojumu vākšanu plūdos cietušajiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Plūdi šobrīd pārņēmuši milzīgu teritoriju Hersonas apgabalā, kur notiek cilvēku evakuācija ar vilcieniem, autobusiem un mašīnām.

Biedrība "Tavi draugi" no sadarbības partneriem Ukrainā ir saņēmuši sarakstu ar steidzami nepieciešamo cietušajiem un aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju palīdzēt, ziedojot:

- gultas veļu, dvieļus, spilvenus un segas,

- higiēnas preces (mitrās un sausās salvetes, ziepes, šampūns, dušas želeja, zobu pasta un zobu birstes, autiņbiksītes gan pieaugušiem, gan bērniem),

- saimniecības preces (mazgāšanas līdzekļi, veļas pulveris),

- gatavo (konservi) vai ātri pagatavojamo pārtika ar ilgstošu derīgumu termiņu,

- elektriskās tējkannas, mikroviļņu krāsnis un ledusskapjus.

Ziedojumus iespējams nodot biedrības "Tavi draugi" angārā Rīgā, Ventspils ielā 50, pirmdien - sestdien no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Plašāka informācija par ziedošanas iespējām pieejama šeit.

Par "Tavi draugi"

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tiek nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas – Krievijas robežpunktos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās