foto: no Lazdānu ģimenes arhīva
Māmiņa Inga ļoti lūdz palīdzēt: 11 gadus vecā dēliņa Kristapa rehabilitācijai pietrūkst 2662 eiro
11 gadus vecais Kristaps.
Sabiedrība
2023. gada 9. augusts, 22:52

Māmiņa Inga ļoti lūdz palīdzēt: 11 gadus vecā dēliņa Kristapa rehabilitācijai pietrūkst 2662 eiro

Jauns.lv

11 gadus vecais Kristaps ir bērns ar īpašām vajadzībām. Katru gadu ģimene savu atvasi ved uz intensīviem rehabilitācijas kursiem Slovākijā. Lai tos izietu nepieciešami līdzekļi, taču šogad to trūkst. Kristapa mamma Inga lūdz sabiedrības palīdzību, lai jau 14. augustā varētu uzsākt rehabilitāciju.

Kristapa mamma Inga raksta: "Rehabilitācija jau pēc četrām dienām, bet rēķina atmaksai nepieciešami līdzekļi. No sirds lūdzam palīdzēt Kristapam!

Kristaps ir bērns ar īpašām vajadzībām jau kopš bērnības. Viņa diagnoze ir bērnu cerebrālā trieka simtomātiska epilepsija. Kristapam šobrīd ir 11 gadi. Kristaps ir otrais bērns ģimenē. Viņam ir lielāks brālis, kurš labprāt brīvajos brīžos pieskata Kristapu un palīdz vecākiem. Brālis ļoti mīl Kristapu."

foto: no Lazdānu ģimenes arhīva

Kristapa mamma ir pirmsskolas izglītības skolotāja, viņas darba dienas paskrien skolojot mazos ķiparus pirmsskolā un turpinot studēt Latvijas Universitātē, lai iegūtu sākumskolas pedagoga izglītību, bet tētis strādā par autoatslēdznieku servisā. Tāpēc Kristaps darba dienās ir kopā ar asistenti, kura no sirds par viņu rūpējas.

Asistente dodas ar Kristapu uz dažādām nodarbībām, kuras paredzētas Kristapam veselības uzlabošanai: fizioterapiju, ergoterapiju, kanisterapiju, vides estētikas silto smilšu nodarbības, mūzikas terapiju. Kristaps nodarbības apmeklē gan Talsu veselības centrā, gan Ģimeņu un bērnu attīstības centrā "Brīnumiņš".

foto: no Lazdānu ģimenes arhīva

"Mēs varam lepoties ar šo centru, jo tur visi speciālisti ir profesionāli un strādā ar pieeju katram bērniņam individuāli. Tā kā Kristapam ir smagi attīstības traucējumi un lai viņam notiktu attīstība Kristaps tiek vests arī uz intensīvajiem rehabilitācijas kursiem Slovākijā un meklētas dažādas iespējas, lai uzlabotu viņa veselības stāvokli.

Māmiņa Inga ģimenes vārdā ļoti lūdz palīdzēt un saka lielu paldies jau iepriekš visiem atsaucīgajiem ļaudīm:

Inga Lazdāne

SEB LV16UNLA0050009241171

SWEDBANK LV12HABA0551052895550

CITADELE LV06PARX0006057090001

Paypal evucis325@inbox.lv.

Maksājuma mērķis: Rehabilitācijas kursam Slovākijā Hendi centrā

Māmiņa Inga saka lielu paldies visiem, kas palīdzēja Kristapam finansiāli 2022. gadā, lai varētu iegādāties visus nepieciešamos palīglīdzekļus: aktivitāšu krēslu "NOOK", sēdēšanas sistēmu, manuāli vadāmo ratiņkrēslu, automšinas krēsliņu un milzīgs paldies visiem kuri ziedoja, lai Kristaps varētu iziet intensīvo rehabilitācijas kursu Slovākijā.

"Pēc intensīvā rehabilitācijas kursa Kristapam ir manāmi nelieli veselības uzlabojumi. No visas sirds pateicamies Jums! Šobrīd trūkst 2662 eiro."