foto: Ivars Soikāns/LETA
Īstenos projektu, lai veicinātu Ukrainas bēgļu iekļaušanos sabiedrībā
Sabiedrība
2023. gada 29. augusts, 13:17

Īstenos projektu, lai veicinātu Ukrainas bēgļu iekļaušanos sabiedrībā

Jauns.lv/LETA

Biedrība "Radošās idejas" no 1. septembra īstenos projektu, lai atbalstītu Ukrainas bēgļus Latvijā un veicinātu viņu iekļaušanos sabiedrībā, informēja biedrības dibinātāja, valdes priekšsēdētāja Sanita Putniņa.

Paredzēts, ka biedrība īstenos 12 mēnešus ilgu apmācību programmu, kas iesaistīs Ukrainas bēgļus aktivitātēs, kuru mērķis ir veicināt viņu sociālo un ekonomisko integrāciju un iekļaušanos sabiedrībā.

Putniņa stāstīja, ka projekts ietvers angļu un latviešu valodas kursus ar profesionālu ievirzi, lai veicinātu nodarbinātību, uzņēmējdarbības uzsākšanas kursu un kultūras integrācijas pasākumus.

"Ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc šādām holistiskām programmām, projekts piedāvā nozīmīgu iespēju bēgļiem veiksmīgāk iekļauties darba tirgū un uzsākt savu uzņēmējdarbību Latvijā," sacīja Putniņa.

Projektu atbalstījusi ASV vēstniecība, un tā laikā plānotajām aktivitātēm atvēlētais finansējums ir apmēram 233 416 eiro. Projektu plānots īstenot līdz 2024. gada 31. augustam, kopumā iesaistot aptuveni 200 Ukrainas bēgļu - 13 līdz 25 gadus vecus jauniešus un pieaugušos.

Biedrība "Radošās idejas" dibināta 2011. gadā. Tā darbojas Rīgā un Balvos un īsteno projektus izglītības, kultūras, integrācijas, pilsoniskās sabiedrības un reģionu attīstības jomās. Biedrība rīko apmācības, meistarklases, radošās darbnīcas, izstādes un konkursus, kā arī sagatavo mācību materiālus un veic pētījumus.

Kopš biedrības dibināšanas dažādās aktivitātēs ir bijuši iesaistīti vairāk nekā 1000 dalībnieki, tajā skaitā mazāk aizsargātu grupu pārstāvji. Tāpat biedrība palīdzējusi integrēties Latvijā vairāk nekā 800 migrantiem, tai skaitā Ukrainas bēgļiem, mācot latviešu valodu un iepazīstinot ar Latvijas kultūru un tradīcijām.

Kā ziņots, šogad ASV valdības finansējums 1,86 miljonu dolāru (1,7 miljonu eiro) apmērā piešķirts sešām nevalstiskajām organizācijām.

Grantu šogad saņēma biedrība "Tavi draugi", Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra, biedrība "Patvērums "Drošā māja"", biedrība "Radošās Idejas", kā arī biedrība "Tev" un Baltijas drošības fonds.