Kā būt gataviem iespējamai kaimiņvalsts agresijai? Rīdziniekiem rīkos semināru ciklu par civilās aizsardzības ieteikumiem "X stundā"
Līdz pat 2022. gada 23. februārim Ukrainā cerēja, ka Krievija neiebruks; kopš tā laika bēgļu gaitās devušies miljoniem cilvēku (foto: Scanpix / The Associated Press)
Runā Rīga
2024. gada 2. aprīlis, 19:41

Kā būt gataviem iespējamai kaimiņvalsts agresijai? Rīdziniekiem rīkos semināru ciklu par civilās aizsardzības ieteikumiem "X stundā"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Rīgas dome rīkos iedzīvotāju informēšanas kampaņa un astoņu semināru cikls par civilo aizsardzību, kas sāksies 10.aprīlī ar semināru "Vispārīgie ieteikumi iedzīvotājiem X stundā", paziņoja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Seminārs būs pirmais no astoņiem pašvaldības organizētajiem semināriem, kuros iedzīvotāji tiks informēti par Rīgas civilās aizsardzības plānu, evakuāciju, drošām patvēruma vietām, iesaisti valsts aizsardzībā un citiem svarīgiem personīgās aizsardzības jautājumiem.

Seminārs norisināsies no plkst.18 līdz 20 un tas būs skatāms tiešsaistē pašvaldības tīmekļvietnē "riga.lv" un pašvaldības "Facebook" kontā. Jautājumus ekspertiem varēs uzdod rīdzinieki, kuri seminārā piedalīsies klātienē Rīgas domes sēžu zālē.

Lai piedalītos seminārā klātienē, nepieciešams iepriekš reģistrēties, aizpildot reģistrācijas anketu. Sasniedzot maksimālo dalībnieku skaitu, reģistrācijas anketa tiks slēgta.

Jau ziņots, ka Rīgas dome 27.martā pieņēma galvaspilsētas civilās aizsardzības plānu, kurā izstrādāti algoritmi un sniegti konkrēti padomi, kā rīkoties iedzīvotājiem dažādās krīzes situācijās, tostarp militāra apdraudējuma gadījumā.

Latvijas valsts un pašvaldību iestādes kopš Krievijas sāktā kara pret Ukrainu sākuma bieži ir saņēmušas sabiedrības pārmetumus par nepietiekamiem civilās aizsardzības plāniem apdraudējuma gadījumos.