Sabiedrība
2024. gada 6. aprīlis, 07:29

VIDEO: varētu lemt par vēl vairāku Krievijas un Baltkrievijas īpašumu nacionalizēšanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Žurnālisti konstatējuši, ka Latvijā ir 15 īpašumi, kuri pieder Krievijai un Baltkrievijai, no tiem 6 atrodas Rīgā. Vai tos plānots līdzīgi kā “Maskavas namu” pārņemt valsts īpašumā? TV24 raidījumā “Ziņu TOP. Rīga runā” atbild Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA).

Ratnieks ir “Maskavas nama” atsavināšanas iniciatīvas autors un tās dēļ politiķis nonācis Krievijai naidīgāko personu sarakstā no Latvijas. “Manuprāt, šie īpašumi ir jāizvērtē. Jāsaprot, kas ir tas, kas rada simbolus, jo šobrīd “Maskavas nams” bija tas, kas radīja simbolu, ka šeit ir kaut kāda Krievijas daļa,” uzsver Rīgas vicemērs.

Arī atlikušie seši Krievijas un Baltkrievijas īpašumi Rīgā pēc politiķa domām ir jāvērtē, vai tie nes kādu simbolisku jēgu. “Protams, pirmā atbilde, ka noteikti vajadzētu tā darīt [pārņemt valsts īpašumā], jo nevar zināt, kas tajos notiek. Iespējams, es atkal rakstīšu iesniegumu Valsts drošības dienestam, lai izpētītu, vai šīs vietas kaut kādā veidā ir Latvijas neatkarību apdraudošas,” vēsta Ratnieks.