Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Viens kartupelis, četras dažādas mērcītes

Sastāvdaļas
Visas receptes paredzētas 4 personām

Pagatavošana

1
Krāsnī cepts kartupelis 4 lielus kartupeļus rūpīgi nomazgā, nosusini un katru atsevišķi ietin folijā. Liec cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem, un cep pusotru stundu. Gatavos kartupeļus izņem no cepeškrāsns un ar asu nazi cauri folijai gareniski iegriez katru kartupeli, griezuma vietā foliju mazliet paver vaļā un noloki uz leju. Katru kartupeli viegli saspied, lai tas iegriezuma vietā paveras. Pavērtajā kartupelī iepildi krēmu.
2
Olu krēms Dari tā: sakapā 4 cieti vārītas olas, 2 marinētus pipargurķīšus un pētersīļus. Sakul 100 g jogurta ar 100 g patrekna skābā krējuma, pievieno sāli, maltus piparus. šķipsniņu cukura un pievieno sakapātajiem produktiem. Pieber 60 g mazo kaperu un visu rūpīgi samaisi.
3
Brokoļu krēms Dari tā: sagriez 500 g brokoļu mazās rozetītēs, bet kātus nelielos gabaliņos un vāri 125 ml sālsūdens. Kad gatavi, sablendē, cik viendabīgu vai graudainu krēmu vēlēsies. Sakul 400 g svaigā siera ar 3 ēdk. citronu sulas, 2 ēdk. sakapātu pētersīļu, 2 ēdk. apgrauzdētu sakapātu mandeļu, sāli, pipariem un muskatriekstu. Iemaisi brokoļu biezeni.
4
Aitas siera krēms Dari tā: sakul 200 g mīkstā aitas siera ar 1 ēdk. skābā krējuma. Pievieno caur spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, 150 g jogurta, sāli un piparus. Nomizo un sakapā 200 g tomātu un kopā ar 1 ēdk. smalki sakapāta bazilika iemaisi siera krēmā.
5
Garneļu krēms Dari tā: sakul 200 g skābā krējuma ar 1 ēdk. citronu sulas. Pievieno 1 ēdk. smalki sakapātu diļļu, 100 g mazos gabaliņos sagriezta gurķa, rīvētu citrona miziņu, sāli, citronpipariem un cukuru. Beigās iemaisi 100 g izlobītu, vārītu garneļu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni