Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Foto: Instagram.com/elizabete_valujeva

Salāti ar vistas akniņām - gardi un vērtīgi veselībai

Sastāvdaļas
  • Vajadzīgs
  • 300 g cāļa aknas
  • Provansas salātu maisījums un rukola (50 : 50)
  • Ķiršu tomātiņi
  • Vārītas bietes
  • Šampinjoni
  • Sāls, pipari
  • Viens neliels šalotes sīpols
  • Mērcei
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1,5 ēdamkarote Dižonas sinepes
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • ½ izspiesta citrona
  • 1 ēdamkarote medus
  • Svaigi sakapātas dilles
  • Viena izspiesta ķiploka daiviņa
“Cāļa aknas ir ļoti vērtīgs produkts. Tās satur ne tikai B grupas vitamīnus, bet arī dažādas minerālvielas, piemēram, folskābi, dzelzi, cinku, magniju un selēnu. Taču, lai cik vērtīgas tās būtu, bieži vien ir grūti atrast idejas, kā tās gardi pagatavot. Šie salāti ir svaigi, viegli, taču tajā pašā laikā sātīgi un vērtīgi veselībai,” skaidro receptes autore, ēdienu blogere Elizabete Valujeva (Instagram.com/elizabete_valujeva), piebilstot, ka svarīgākais šajos salātos ir mērce, kas lieliski saderēs arī kopā ar citiem salātiem. Recepte publicēta sadarbībā ar žurnālu "OK!".

Pagatavošana 2 porcijas

1
Sakapā un pannā viegli apcep sīpolu.
2
Pievieno aknas, sāli, piparus un cep, kamēr aknas gatavas.
3
Sagriez šampinjonus un liec tos pannā kopā ar pārējām sastāvdaļām.
4
Kamēr viss cepas, paralēli pagatavo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas.
5
Sagriez tomātus, bietes. Sagrieztās sastāvdaļas liec vienā bļodā ar rukolu un Provansas salātu maisījumu.
6
Kad akniņas un šampinjoni ir gatavi, tos izkārto pa virsu salātiem. Visu pārlej ar mērci.

Pievienot komentāru

Salāti