Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Dārzeņu zupa ar frikadelēm

Sastāvdaļas
  • 500 g maltas liellopa gaļas
  • 300 g kartupeļu
  • 200 g burkānu
  • 100 g cukurzirnīšu pākšu
  • 1 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. maltu piparu
  • 1 ēdk. sakapātu diļļu
  • zariņš pētersīļa
Lai ģimenes vīrieši vai citi gaļēdāji nesūdzētos, ka no zupas nevar paēst, iepeldini tajā liellopu gaļas frikadelītes. Tās vari sagatavot jau iepriekš un uzglabāt saldētavā, tā tu ietaupīsi vēl desmit minūtes gatavošanas laika.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Samīci malto gaļu ar sāli un pipariem. Saviļā no gaļas masas nelielas frikadelītes.
2
Lej katliņā 1,5 ūdens un liec vārīties. Tikmēr notīri burkānus un sagriez gareniski četrās daļās. Nomizo kartupeļus un sagriez kubiņos. Liec vārošā ūdenī burkānus un uz nelielas uguns vāri piecas minūtes. Pievieno kartupeļus, uzvāri un laid iekšā frikadelītes. Ļauj piecas minūtes uz mazas uguns vārīties. Pagaršo, vai pietiek sāls, ko vajadzības gadījumā papildini.
3
Pievieno zupai zirņu pākstis un vēl piecas minūtes vāri. Nogriez uguni, pieber dilles un pētersīļus. Ļauj zupai pāris minūtes atpūsties, tad cel galdā. Pie zupas piedāvā skābu krējumu.

Pievienot komentāru

Zupas