foto: Gary E Duncan Sr/CSM/Shutterstock/ Vida Press
Bijušajam NBA basketbolistam Bainamam piespriests pusotra gada cietumsods
Vils Bainums karjeras laikā pārstāvējis arī komandas Ķīnā, Izraēlā un Turcijā.
Sporta zvaigznes
2024. gada 17. aprīlis, 12:19

Bijušajam NBA basketbolistam Bainamam piespriests pusotra gada cietumsods

Jauns.lv/LETA

Bijušajam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājam Viljamam Bainamam otrdien par līdzdalību NBA apdrošināšanas krāpšanas skandālā piespriests 18 mēnešu cietumsods.

41 gadu vecais bijušais Goldensteitas "Warriors", Detroitas "Pistons" un Vašingtonas "Wizards" spēlētājs notiesāts par līdzdalību sazvērestībā un nepatiesu ziņu sniegšanā par basketbolistiem, kuri iesniedza nepamatotas zobārstniecības un medicīniskās prasības NBA spēlētāju veselības un pabalstu labklājības plānā.

Lietā apsūdzētas vairāk nekā 20 personas, tostarp vairāki bijušie NBA spēlētāji.

Kopumā Bainams NBA aizvadīja nepilnas astoņas sezonas, sešas sezonas pārstāvot "Pistons", kuras rindās viņš 2009./2010. gada sezonā vidēji mačā guva 10,0 punktus un atdeva 4,5 rezultatīvas piespēles. Bijušais aizsargs NBA karjeru noslēdza 2015. gadā, kopumā pasaules spēcīgākajā līgā nospēlējot 360 spēles, kurās vidēji guva 8,1 punktu un atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles.

Spriedums arī paredz, ka viņam būs jāatgriež NBA spēlētāju veselības un pabalstu labklājības plānā 182 000 ASV dolāru.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem, Bainums no 2018. līdz 2019. gadam pievienojās krāpšanas shēmā vairākiem citiem bijušajiem NBA spēlētājiem, tostarp Terensam Viljamsam un bijušajam NBA spēlētāju asociācijas viceprezidentam Keionam Dūlingam.

Viljamsam un Dūlingam, kuri atzina savu vainu apsūdzībās, jau tika piespriests attiecīgi 10 gadu un 30 mēnešu cietumsods.