foto: Michael Laughlin-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
"Celtics" vieš skaidrību par Porziņģa veselības stāvokli: tuvākajos mačos latvieti laukumā neredzēt
Bostonas "Celtics" komandai nāksies krietni nopūlēties, lai aizvietotu savainoto Kristapu Porziņģi.
Basketbols
2024. gada 2. maijs, 10:53

"Celtics" vieš skaidrību par Porziņģa veselības stāvokli: tuvākajos mačos latvieti laukumā neredzēt

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Kristapa Porziņģa atgriešanās laukumā tiek prognozēta ne ātrāk par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālu, trešdien paziņoja TNT žurnālists Kriss Heinss.

Bostonieši mājās ar rezultātu 118:84 (41:23, 27:23, 30:20, 20:18) uzveica Maiami "Heat" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 4-1. Porziņģis iepriekšējā spēlē sastiepa ikra muskuli un tuvākajos mačos nepiedalīsies.

"Porziņģis, visticamāk, nepiedalīsies nākamajā sērijā, un cerības ir, ka viņš varētu atgriezties, ja "Celtics" sasniegs Austrumu konferences finālu," teica Heinss.

Kā ziņo kluvbs, apmēram pēc nedēļas tiks vērtēts, kad Porziņģis varētu atgriezties laukumā. Šā brīža prognozes liecina, ka ātrāk par maija otro pusi tas visticamāk nebūs.

Viens no bostoniešu līderiem Džeilens Brauns uzsvēra, ka Porziņģa prombūtnē svarīgāka loma bija citiem spēlētājiem. "Spēlējam ar mentalitāti - nākamais rindā sper soli uz priekšu. Centāmies spēlēt ātrāk un kāpināt tempu. Domāju, ka ir vieta izaugsmei un varam spēlēt labāk, arī es individuāli," atzina Brauns. "Var redzēt, ka viņš vēlas būt laukumā. Teicām, lai atpūšas, iziet rehabilitāciju un atveseļojas," turpināja latvieša komandas biedrs.

"Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla secināja, ka komanda var uzvarēt jebkādā sastāvā, kā tas pierādījies pamatturnīrā, kad tika spēlēts ar dažādākiem starta pieciniekiem. "Arī sezonas laikā, kad Kristaps bija vesels, spēlējām ar mazo sastāvu. Esam spējīgi pielāgoties dažādiem pretiniekiem un katru maču aizvadīt ar citādāku spēles identitāti," skaidroja Mazulla.