foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas palīdzība Ukrainai un tās iedzīvotājiem iedvesmo visu pasauli, norāda ASV vēstnieks
ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Tods Robinsons.
Sabiedrība
2023. gada 25. augusts, 10:25

Latvijas palīdzība Ukrainai un tās iedzīvotājiem iedvesmo visu pasauli, norāda ASV vēstnieks

Jauns.lv/LETA

Latvijas palīdzība Ukrainai un tās iedzīvotājiem iedvesmo visu pasauli, šodien preses konferencē par ASV Mazo grantu programmas projektu atlases rezultātiem sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Tods Robinsons.

Viņš norādīja, ka Latvijas iedzīvotāji pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā ir atvēruši savas sirdis un savas mājas, lai uzņemtu bēgļus no Ukrainas.

Vēstnieks uzsvēra, ka ASV turpinās atbalstīt nevalstiskās organizācijas Latvijā, kuras palīdz Ukrainas bēgļiem, kā arī turpinās atbalstīt Ukrainu kā suverēnu un neatkarīgu valsti.

Arī Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV) norādīja, ka Latvija atbalstīs Ukrainu līdz pilnai uzvarai pār Krieviju.

ASV vēstniecība ik gadu organizē grantu konkursu un piešķir finansējumu Latvijas nevalstisko organizāciju aktivitātēm, kas stiprina demokrātijas institūciju, veicina noturīgas kultūras saites starp ASV un Latviju, uzlabo Eiropas un transatlantisko drošību, kā arī atbalsta ilgtspējīgas un iekļaujošas ekonomikas izaugsmi.

Šogad ASV valdības finansējums 1,86 miljonu dolāru (1,7 miljonu eiro) apmērā piešķirts sešām nevalstiskajām organizācijām.

Grantu šogad saņēma biedrība "Tavi draugi", Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra, biedrība "Patvērums "Drošā māja"", biedrība "Radošās Idejas", kā arī biedrība "Tev" un Baltijas drošības fonds.