foto: Publicitātes foto
Kā pagatavot izcilu pupiņu kafiju?
KAFO kafijas pupiņas.
Garšīgi
2024. gada 28. februāris, 10:44

Kā pagatavot izcilu pupiņu kafiju?

Reklāmas projekts

Pupiņu kafijas garša ir atkarīga gan no izvēlētajām kafijas pupiņām, gan arī no dzēriena pagatavošanas veida. Ja vēlaties baudīt izcilu kafiju mājas apstākļos, lasiet raksta turpinājumu un uzziniet to, kā izvēlēties kafijas pupiņas, un ko ņemt vērā dzēriena gatavošanas procesā.

Kafijas pupiņu grauzdējums

KAFO veikalā kafijas pupiņas ir pieejamas plašā izvēlē, un tas, kādām dot priekšroku, atkarīgs no tā, kāda tieši kafija Jums garšo vislabāk - izteikti rūgta vai mazāk rūgta. Tāpat ir svarīgi izvērtēt to, vai Jums labāk patīk melna kafija vai kafija ar pienu.

Piemēram, ja esat melnas kafijas cienītājs, dodiet priekšroku viegli grauzdētām kafijas pupiņām, savukārt vidēji stipras kafijas pagatavošanai jāizvēlas vidēja grauzdējuma pupiņas. Pupiņu kafija, kas tiek pagatavota no tumšākām, ilgāk grauzdētām pupiņām, ir rūgtāka un intensīvāka.

Kafijas pupiņu šķirne

Lai pagatavotu gaumei atbilstošu pupiņu kafiju, ir jāizvēlas īstā kafijas pupiņu šķirne. Populārākās šķirnes ir Arabica un Robusta.

Arabica kafijas pupiņas būs laba izvēle, ja vēlaties maigāku dzērienu, savukārt Robusta šķirnes pupiņām ir augstāks kofeīna saturs un intensīvāka garša. Cenas ziņā dārgākas ir Arabica kafijas pupiņas.

Ieteikumi kafijas pagatavošanai

Lai pupiņu kafija izdotos lieliski, svarīgs etaps ir arī tās pagatavošana. Kafijas pupiņas ir ieteicams samalt tieši pirms dzēriena pagatavošanas - tieši tādā daudzumā, cik nepieciešams konkrētā kafijas daudzuma pagatavošanai.

Kafijas pupiņu malums ir atkarīgs no dzēriena pagatavošanas veida. Piemēram, ja kafija tiek pagatavota, aplejot to krūzē ar ūdeni, izvēlieties rupjāka maluma kafiju, savukārt, ja dzēriena pagatavošanai tiek izmantota turku kafijas kanna, kafijas garšas nianses pilnībā varēsiet izbaudīt, ja izvēlēsieties smalka maluma kafiju. Dzēriena pagatavošanai automātiskajā kafijas aparātā vispiemērotākais ir vidējs malums.

Kur iegādāties labu pupiņu kafiju?

Ja pupiņu kafija ir neatņemama Jūsu dzīves sastāvdaļa, ieskatieties uzņēmuma Kafo piedāvājumā un izvēlieties labākās kafijas pupiņas izcila dzēriena pagatavošanai mājas apstākļos!

Rūpīgi atlasītajā Kafo piedāvājumā atradīsiet gan labi zināmās Lavazza, gan citu novērtētu zīmolu kafijas pupiņas. Iepazīstieties ar izsmeļošajiem produktu aprakstiem, lai izvēlētos savai gaumei atbilstošu risinājumu. Izcila kafijas pauze sākas www.kafo.lv.

Reklāmas raksts sadarbībā ar kafo.lv.