Latviešu fotogrāfs Rimarevs ar foto no Tūjas pludmales iegūst prestižo «Sony World Photography Awards» balvu
© Viktors Rimarevs. "Septembris".
Kultūra
2024. gada 7. februāris, 11:25

Latviešu fotogrāfs Rimarevs ar foto no Tūjas pludmales iegūst prestižo «Sony World Photography Awards» balvu

Jauns.lv / LETA

Starp Baltijas valstīm Reģionālajā "Sony World Photography Awards" konkursā triumfējis rīdzinieks Viktors Rimarevs ar fotoattēlu "September", kur redzama Baltijas jūras līča piekraste Tūjas pludmalē.

Kā Reģionālās balvas laureāts Baltijas valstīs Latvijas pārstāvis Rimarevs iegūst ne tikai plašāku atpazīstamību, bet arī jaunu aprīkojumu savai radošajai attīstībai. Tāpat viņa fotogrāfija "September" tiks iekļauta "Sony World Photography Awards" 2024.gada grāmatā un izstādē Londonā, informēja zīmola komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Baltijā Ieva Līcīte.

"Esmu ārkārtīgi pagodināts saņemt šo balvu. Es no sirds izbaudu fotografēšanu, tādēļ jūtos glaimots, ka manis iesniegtā fotogrāfija "September" saņēma šo atzinību. Sirsnīgi pateicos konkursa organizatoriem par iespēju piedalīties arī šogad," sajūtas dalās Reģionālās balvas ieguvējs Viktors Rimarevs no Rīgas.

Reģionālajai balvai tika izvirzīts arī Igaunijas pārstāvis Raido Nurks ar fotogrāfiju "Finish", savukārt Lietuvu pārstāvēja un par 1. vietu cīnījās Ieva Lozuraitīte ar attēlu "From Fascism to Fendi". 

Konkursa Nacionālā un Reģionālā balva ir Pasaules fotogrāfijas organizācijas un "Sony" iniciatīva, lai atbalstītu vietējās fotogrāfu kopienas 54 pasaules valstī. Šogad konkursam kopumā tika iesniegtas vairāk kā 395 000 fotogrāfijas no aptuveni 220 pasaules valstīm.

Pasaules fotogrāfijas organizācijas dibinātais konkurss "Sony World Photography Awards" ir viens no pasaules nozīmīgākajiem notikumiem fotogrāfu kalendārā. Konkurss sniedz ieskatu mūsdienu fotogrāfijā, kā arī piedāvā topošiem un jau esošajiem māksliniekiem iespēju izrādīt savu darbu pasaules līmenī.

Tēmas