foto: picture alliance / HOCH ZWEI
Tuvākajās nedēļās, kļūs zināms, kurš aizvietos Hamiltonu. Pretendentu vidū arī Fetels
Četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels varētu atgriezties F-1 apritē.
Citi sporta veidi
2024. gada 10. aprīlis, 10:38

Tuvākajās nedēļās, kļūs zināms, kurš aizvietos Hamiltonu. Pretendentu vidū arī Fetels

Sporta nodaļa

jauns.lv / F1.lv

“Mercedes” vadītājs Toto Volfs pavēstījis, ka lēmums par to, kurš aizvietos Luisu Hamiltonu komandā 2025. gada sezonā tiks pieņemts dažu nedēļu laikā. Viens no pretendentiem ir arī Sebastjans Fetels.

Pēdējās nedēļās Fetela vārds daudzkārt izskanējis medijos, arī pats četrkārtējais F-1 čempions nenoliedz, ka varētu atgriezties čempionātā, ko pameta pēc 2022. gada sezonas. Pieredzējušais pilots uzsver, ka iespēja pievienoties tādai komandai kā “Mercedes” varētu dot pietiekamu stimulu to izdarīt.

“Sebastians ir pilots, kuru nevar neņemt vērā,” saka “Mercedes” boss Volfs. “Viņa sasniegumi ir fenomenāli. Dažreiz paņemt pārtraukumu ir labi, lai pārdomātu, kas tev ir svarīgs un atjaunotu motivāciju.”

Uz Hamiltona vietu “Mercedes” pretendē arī Karloss Sainss un Fernando Alonso. Tāpat komanda potenciālajai debijai gatavo savu protežē Andrea Kimi Antonelli, kurš šobrīd aizvada pirmo sezonu F-2 čempionātā. Volfs atklāj, ka lēmums tiks pieņemts pavisam drīz.

“Kā esmu teicis iepriekš, vēl neesam pieņēmuši lēmumu, bet to plānojam izdarīt dažu nākamo nedēļu laikā,” pavēstīja Volfs. “Pilotu tirgus ir ļoti dinamisks. Daži ļoti spēcīgi piloti pievienosies citām komandām, bet mēs gribam turpināt sarunas un atstāt iespējas atvērtas. Tomēr šajā brīdī vēl ir pāragri noslieties uz vienu konkrētu pilotu, lai tas būtu ļoti jauns braucējs vai kāds ar ļoti lielu pieredzi.”

Jāpiebilst, ka Volfs mainīja sākotnējo plānu nedoties uz Japānas posmu. Ņemot vērā šī brīža vājos rezultātus no komandas puses, viņš tomēr bija ieradies Suzukas trasē uz nedēļas nogalē tur notiekošo F-1 posmu.