foto: Edijs Pālens/LETA
Jaunie hokejisti Daugavpilī saķēpā ģērbtuvi; Hokeja federācija censoņus soda oriģinālā un izglītojošā veidā
"Prizma 09" puiši savas izdarības Daugavpilī, visticamāk, kādu laiku neaizmirsīs.
Hokejs
2024. gada 15. aprīlis, 15:59

Jaunie hokejisti Daugavpilī saķēpā ģērbtuvi; Hokeja federācija censoņus soda oriģinālā un izglītojošā veidā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā tika aizvadīta šīs sezonas 26. Latvijas Hokeja federācija Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika skatīti astoņi jautājumi, tostarp viens, kas izraisījis visai plašu rezonansi internetā.

24. martā Daugavpilī tika aizvadīta spēle U-15 vecuma grupā starp “Prizma 09” un “Daugavpils Sporta skola U-15” hokeja komandām. Pēc mača viesu komanda no Rīgas atstājusi ģērbtuvi nekārtībā (saķēpātas sienas ar aizvainojošiem uzrakstiem). Par jauno hokejistu izdarībām tika informēta LHF Disciplinārā komisija, kas vaininiekus un viņu pārstāvēto komandu nolēma sodīt gana radošā veidā.

“Prizma 09” klubs saņēmis brīdinājumu par pārkāpuma nepieļaujamību, bet jaunajiem hokejistiem nāksies apmeklēt hokejista ētikas audzinošo kursu pie ilggadējā valstsvienības spēlētāja Jēkaba Rēdliha un sagatavot atskaiti esejas veidā par Latvijas Okupācijas muzeja apmeklējumu un iesniegt to LHF līdz maija sākumam.

Neviļus rodas jautājums, kā LHF nonākusi pie idejas sodīt jaunos sportistus šādā veidā un kāds tieši bijis viņu izdarītais pārkāpums.

Sarunā ar Jauns.lv LHF Disciplinārās komisijas pārstāvis Vigo Krastiņš jauno hokejistu nodarījumu precīzi neaprakstīja, taču, cik var noprast no teiktā, ģērbtuves saķēpātas tā, ka daži no tās dienas spēles starp “Daugavpils sporta skola U-15” un “Prizma 09” iesaistītajiem varētu būt apvainoti kā “okupanti”.

Šajā vecuma grupā Daugavpils jaunie hokejisti ir turnīra tabulas augšgalā, kamēr "Prizma 09" tabulas vidusdaļā.