foto: REUTERS/SCANPIX
VIDEO: Krištianu Ronaldu tiek diskvalificēts par nesavaldību pret neuzvaramajiem konkurentiem
Krištianu Ronaldu arī Āzijā turpina apliecināt savas vārtu gūšanas prasmes, tomēr ar to ir par maz, lai šosezon apmierinātu “Al Nassr” kluba vadības vēlmes izcīnīt kādu titulu.
Futbols
2024. gada 16. aprīlis, 12:47

VIDEO: Krištianu Ronaldu tiek diskvalificēts par nesavaldību pret neuzvaramajiem konkurentiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Portugāļu futbola superzvaigznei Krištianu Ronaldu Saūda Arābijas superkausa pusfināla spēlē neizturēja nervi, kad viņš ar elkoni metās virsū pretinieku komandas aizsargam, bet vēlāk ar dūri atvēzējās arī spēles galvenā tiesneša virzienā.

Incidents notika pirms nedēļas Saūda Arābijas karalistes superkausa pusfinālā, kurā Ronaldu pārstāvētā “Al Nassr” ar 1:2 piekāpās saviem sīvākajiem konkurentiem “Al Hilal”. Portugālim nervi neizturēja spēles 86. minūtē, tobrīd rezultātam esot 0:2. Pēc pretinieka pagrūšanas Ronaldu aizmeta arī komandas kapteiņa apsēju un ar dūri atvēzējās tiesneša virzienā. “Al Hilal” līdzjutēji tribīnēs sāka skandēt Ronaldo karjeras neklātienes lielākā konkurenta argentīnieša Lionela Mesi vārdu.

Pašā spēles izskaņā, devītajā kompensācijas laika minūtē, vēl pērn Minhenes “Bayern”, bet pirms tam sešus gadus Liverpūlē spīdējušais senegālietis Sadio Manē vienus vārtus atguva. Ar to bija par maz, lai “Al Nassr” šosezon tiktu pie kāda titula.

Šonedēļ Ronaldu savu rīcību bija jāskaidro Saūda Arābijas futbola federācijas disciplinārai komisijai. Ronaldu palika nelokāms, uzskatot, ka sarkanā kartīte viņam piešķirta nepelnīta, savukārt komisijas pārstāvji bija citās domās un superzvaigznei piešķīra divu spēļu diskvalifikāciju.

Ronaldu savas garās karjeras laikā ar nesavaldību izcēlies vairākkārt – šī bija 12. reize, kad futbola zvaigzni noraida no laukuma. Turklāt astoņas reizes tiesneši uzreiz parādījuši sarkano kartīti bez iepriekšēja brīdinājuma. Četrus sarkanos “plāksterus” Ronaldo saņēmis kā Mančestras “United” spēlētājs, sešus – Madrides “Real”, pa vienam Turīnas “Juventus” un “Al Nassr” komandās.

39 gadus vecais Ronaldu joprojām ir lieliskā sportiskajā formā. Viņš Saūda Arābijas čempionātā guvis 29 no savas komandas 80 vārtiem, desmit reizes rezultatīvi piespēlējis, un ir pārliecinošs līderis labāko vārtu guvēju sarakstā. Tomēr līdz titulam “Al Nassr”, visticamāk, neizdosies aizsniegties – septiņas kārtas līdz turnīra beigām līdz līderiem “Al Hilal” ir 12 punktu deficīts. Arī Āzijas čempionu līgā “Al Nassr” izstājās neplānoti ātri jeb ceturtdaļfinālā, kur pēcspēles sitienu sērijā nācās piekāpties “Al Ain” komandai no Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Ronaldu šajā turnīrā guva sešus vārtus, tostarp ceturtdaļfināla atbildes mača pagarinājuma 118. minūtē izrāva iespēju sist pēcspēles sitienus. Arī to portugālis realizēja, taču neprecīzi bija trīs citi viņa komandas biedri.

Tikmēr “Al Hilal”, kas pēdējā gada laikā spēlētāju transfēros iztērējuši 350 miljonus eiro, turpina teju nepārspējamu sezonu. Kopš pagājušā gada 21. septembra komanda dažādos turnīros uzvarējusi 37 spēles pēc kārtas, kas ir jauns pasaules rekords. Turklāt kopš oktobra sākuma komandai ilgtermiņa savainojuma dēļ palīdzēt nevar dārgākais pirkums brazīlietis Neimars.

Šovakar Āzijas Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē “Al Hilal” izbraukumā spēlēs pret jau pieminēto “Al Ain”.